„Колибри“ представя иконата на стила ИВ СЕН ЛОРАН

25 април 2014 г.
„Колибри“ представя иконата на стила ИВ СЕН ЛОРАН

С биографичната книга „Ив Сен Лоран“ на 22 август 2011 г. издателство „Колибри“ постави началото на най-необичайната си литературна селекция, посветена на корифеите в света на модата. Елегантното четиво, възкресило десетилетия от живота на последния класик на модния дизайн, е дело на дългогодишната журналистка Лоранс Бенаим.

На 25 април от 18:00 ч. във Френския културен институт в София книгата ще бъде представена от не по-малко елегантната Ина Асса, главен дизайнер на БНТ, а в ролята на водещ влиза експлозивната Мария Силвестър!

В рамките на осемнайсетото издание на най-мащабния киномаратон в България - София Филм Фест, беше излъчен филмът Ив Сен Лоран, зрелищна продукция с първокласни актьори, създадена по мотиви от биографията на Бенаим. Режисьор на лентата е Жалил Леспер, а в образа на ексцентричния, патологично плах дизайнер се превъплътява младият Пиер Ниней.

Екранизацията възпроизвежда любопитни моменти от пътя на Ив Сен Лоран до титлата артистичен гений, разкрива новаторските му идеи и постиженията му в работата за Кристиан Диор, както и апетитни подробности около срещата с Пиер Берже – неговия интимен и делови партньор, заедно с когото налагат стила „бийт“ от шейсетте, прет-а-портето „Рив гош“, суперпарфюмите Opium, панталоните и смокингите за жени. През есента на тази година се очаква премиерата на още една кинотворба, вдъхновена от живота и личността на легендарния моделиер.

Българската предпремиера на филма Ив Сен Лоранще се състои непосредствено след литературното представяне на 25 април във Френския институт в столицата.

Кинокритикът Владимир Трифонов ще ни въведе в атмосферата на филмовото събитие, достъпът до което е свободен и зависи единствено от капацитета на залата.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени