Успешният учител и Успешният родител през погледа на Томас Гордън

24 април 2014 г.
Успешният учител и Успешният родител през погледа на Томас Гордън

Имаме удоволствието да Ви поканим на демонстрация, отворена за широката публика, на практическите програми „Трениране на успешни учители“ – (ТУУ) и „Трениране на успешни родители“ (ТУР) на д-р Томас Гордън, автор на едноименните книги на издателство „Колибри“, с гост лектор  Стийв Емънс, колега и съмишленик на д-р Томас Гордън, дългогодишен мастер треньор по програмите на институт Gordon Training International.

Презентацията  ще се състои на 24 април от 18.00 до 20.00 ч. в книжарница „Гринуич“, бул. „Витоша“ № 37, София.

Това уникално по рода си представяне ще е от полза за всички професионалисти, заети в сферата на образованието, учители, възпитатели, преподаватели във висшите училища, специалисти в сферата на неформалното образование, ръководители на образователни институции и социални услуги, както и за родители на деца от всички възрастови групи.

Събитието ще открият Дарина Георгиева, представител на Институт Gordon Training International за България, и  Мариана Шмит, координатор, които ще представят автора, д-р Томас Гордън (1918–2002), номиниран три пъти за Нобелова награда за мир, носител на златния медал на Американската асоциация на психолозите и основател на Gordon Training International, както и дейността и мисията на представителството в България.

Философията и основната концептуална рамка на програмите  „Трениране на успешни учители“ (ТУУ) и „Трениране на успешни родители“ (ТУР) ще представи психологът Юлия Попова.

Какво е „Трениране на успешни учители“ и „Трениране на успешни родители“? Защо учители и родители имат нужда от обучение? Каква е ролята на родителите в образованието на децата им? Какви са ползите и съответно ограниченията, които тези методи имат? Има ли разлики в прилагането на уменията, които се усвояват в програмите в различните части на света? 

На тези и други въпроси ще отговори Стийв Емънс, треньор с над 35 годишен опит в обучението на родители, учители и професионални кадри по света.

Сертифицираните обучители за България ще направят пред публиката и конкретни демонстрации по двете програми - как да се справим с неприемливото поведение на  децата и учениците, как да решаваме конфликти у дома и в училище така, че никой да не губи. 

Събитието, което ще продължи два часа, е отворено за широката публика. Вход свободен!

Очакваме Ви на 24 април в 18.00 ч. в книжарница „Гринуич“, бул. „Витоша“ № 37, София!

https://www.facebook.com/events/226531667538964/


Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени