Събития

12
дек
2020
Онлайн среща със Селя Ахава

Възхвалявана и от критиката, и от читателите, няколко години след появата си във Финландия книгата „Преди да изчезне мъжът ми“ на Селя Ахава все още предизвиква силни емоционални реакции. Каним ви на онлайн среща с участието на авторката, която ще се състои в рамките на осмото издание на Софийския международен литературен фестивал!

Виж повече
09
дек
2020
Онлайн среща с шведската писателка Майгул Акселсон

На 9 декември в 19:00 ч. ви очакваме във фейсбук страницата на Colibri Books за онлайн среща с шведската писателка Майгул Акселсон, с която ще поговорим за романа й "Не се казвам Мириам".

Виж повече
18
ное
2020
Онлайн премиера: „Магнитният хълм“ на Рика Ман-Вархеди

На 18 ноември ще ви срещнем онлайн с унгарската писателка Рика Ман-Вархеди, носителка на Европейската награда за литература през 2019 година!

Виж повече
11
ное
2020
България #ЗаНапреднали: Премиера

На 11 ноември ви каним на една по-различна премиера на "България за напреднали" в литературен клуб "Перото"! Бяхме планирали присъствена премиера в обичайния формат, но извънредните мерки изискват извънредни решения. За да имате възможност за персонална среща със Светлозар Желев,  в интервала от 17:00 до 20:00 ч. той ще бъде в „Перото"  и ще ви чака да поговорите за книгата „България за напреднали" и откровенията на нейните автори!

Виж повече
28
окт
2020
Унгарска галавечер с „Пилат“ на Магда Сабо

Каним ви на унгарска галавечер с представяне на филма ПИЛАТ и едноименния роман на Магда Сабо!

Виж повече
24
окт
2020
CineLibri 2020: официална церемония по награждаване

Заповядайте на 24 октомври в 19:00 ч. в зала Люмиер Лидл!

Шеста поредна година CineLibri ще излъчи победител от международната конкурсна програма за пълнометражен игрален филм на бляскава церемония. В присъствието на българските членове на журито - многократно награждаваната актриса Снежина Петрова и изтъкнатия режисьор Милко Лазаров, ще узнаем коя литературна адаптация за голям екран печели тазгодишната награда на фестивала.

Виж повече
18
окт
2020
Синелибри с церемония по откриване в зала 1 на НДК

Филмът „Кръстницата“ с Изабел Юпер дава старт на шестото издание

Красива церемония ще ознаменува началото на Синелибри 2020, който тази година ще се състои под мотото „Възпитание на чувствата“ между 18 октомври и 8 ноември. Откриването на Синелибри се явява първото събитие, за което зала 1 на Националния дворец на културата отваря врати след старта на карантината, наложена от пандемията Covid-19. В духа на темата на фестивала на 18 октомври от 19:00 ч. зрителите ще станат свидетели на ефектен музикален пърформанс-изненада, който търси отговор на въпроса: „Защо си ми, любов, кажи?“

Виж повече
07
окт
2020
Премиера на „Моята булчинска рокля“

Заповядайте на 7 октомври в 19:00 ч. в литературен клуб "Перото" на премиера на "Моята булчинска рокля", една специална книга със съставител Жанина Драгостинова, в която 44 жени разказват своите истински истории.

Виж повече
05
окт
2020
Премиера на „Броеница. Из гънките на паметта“

Издателство „Колибри“ ви кани на премиера на книгата на проф. д-р Милена Цанева „Броеница. Из гънките на паметта“ на 5 октомври от 19:00 ч. в Casa Libri!

Със специалното участие на доц. д-р Елка Трайкова, директор на Института за литература към БАН

Виж повече
18
сеп
2020
Енчо Керязов с две представяния в град Ямбол

На 18 септември ще представим „Обичай смело“ на Енчо Керязов в града, от който започва всичко. Ямбол. Приготвили сме две представяния, на които ще можете да срещнете световния цирков артист на живо, ще чуете откъси от книгата, ще си припомните колко е важно да обичате смело.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2020 © Всички права запазени