Събития

18
яну
2020
Проф. Бернар Окутюрие в България

Един от най-значимите световни теоретици и практици на двигателните методи за подкрепа на детското развитие професор Бернар Окутюрие (роден през 1934 г. в Тур, Франция) пристига в България, за да представи лично чрез отворен 8-часов семинар първата си книга на български език „Действаме, играем, мислим”.

Виж повече
05
дек
2019
Премиера на „Изнасилени от чудеса“

Добрият стар лош Радослав Парушев този път е по-агресивен, по-анимационно забавен и политически по-некоректен от всякога.

На 5 декември в бар „Петък“ ще се съберем, за да чуем откъси от неоторизираната биография на „Ийгълс ъф Дет Метъл“ и да присъстваме на една различна книжна премиера. Ще слушаме специално подбрана музика от Борислав Банев, поетът и драматург Стефан Иванов ще проведе на живо интервю с автора, Мила Парушева ще прочете откъс от романа, а Китодар Тодоров ще се включи със специална изненада, но нека не издаваме всичко. Заповядайте. Ще бъде a night to remember!

Виж повече
27
ное
2019
Премиера на „Ещорил” в присъствието на Деян Тиаго-Станкович

На 27 ноември ще ви поведем към „Ещорил” – виртуозно съчетание на военна проза, комедия, шпионска интрига и историческо разследване, високо оценено от широката публика и критиката, от медии и историци! С автора Деян Тиаго-Станкович ще ви очакваме точно в 19:00 ч. във FOX Book Cafe на ул. „Уилям Гладстон” 32 в столицата. 

Виж повече
26
ное
2019
Приключенията на Пиляпа, бялото бръмбарче

„Приключенията на Пиляпа, бялото бръмбарче” е книга за малки и големи, написана от Раймондо Варсано (Раймондо) и илюстрирана от Петя Радивчева (Пиетра).

Децата се смеят и радват, а възрастните прозират втория план - мъдър и философски, разказан по изключително забавен начин. Поетична и различна, тази книга ни среща с най-невероятни чешити: Паяк-Як, Бухал-Чухал, Нищо-Нещо и т.н.

Виж повече
22
ное
2019
Онлайн намаление: Черен уикенд!

Щастливи сме да обявим, че на 22, 23 и 24 ноември ще имате възможност да пазарувате денонощно онлайн и да изберете невероятни заглавия от всички жанрове!

Виж повече
20
ное
2019
Джамал Уариаши представя романа си „Глад”

Имаме удоволствието да ви поканим на премиерата на романа „Глад”, подписан от дръзкия талант на Джамал Уариаши! Събитието ще се състои на 20 ноември от 19:00 ч.  в Casa Libri в сърцето на столицата.


Виж повече
06
ное
2019
Премиера: Преходът. България 30 години по-късно

Каним ви на премиера на книгата Преходът. България 30 години по-късно, в която 14 видни български личности и интелектуалци споделят размислите си за (не)осъществения преход към демокрация. Събитието ще се състои на 6 ноември от 19:30 ч.  в литературен клуб „Перото”, НДК!

Виж повече
31
окт
2019
ПРЕМИЕРА: „Розата на Балканите” от Иван Илчев

С изключително удоволствие ви каним на премиера на двутомното издание „Розата на Балканите” от проф. Иван Илчев, която ще се състои на 31-ви октомври от 17:00 ч. в Аулата на Софийския университет!


Виж повече
29
окт
2019
ПРЕМИЕРА: Психоанализа в България тук и сега

Каним ви на премиерата на книгата „Психоанализа в България тук и сега” - сборник с текстове от изтъкнати бългaрски псиxоaнaлитици и изследовaтели нa псиxоaнaлизaтa с автор и съставител проф. д-р Орлин Тодоров!

Събитието ще се състои на 29-и октомври в литературен клуб „Перото”, НДК, от 19:00 ч. в присъствието на Орлин Тодоров и авторите, включени в сборника.


Виж повече
23
окт
2019
Дубравка Угрешич в България

Авторката на  „Баба Яга снесла яйце” и „Форсиране на романа река” пристига у нас на 23-ти октомври по покана на Софийския университет!

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2019 © Всички права запазени