Събития

28
май
2019
Панаир на книгата с Colibri

Скъпи приятели, отново дойде време за пролетния панаир на книгата. И тази година ще ви посрещнем на най-цветния щанд, за да ви запознаем с някои от най-вълнуващите заглавия, излезли в последните месеци. Приготвили сме специални отстъпки, голяма селекция от книги за 5 лв, множество забави за най-малките читатели и вълнуващи срещи с едни от най-добрите български писатели. Съвсем скоро ще обявим подробности....

Виж повече
21
май
2019
Христо Мутафчиев и Теа Денолюбова във Варна

На 21 май ще имате възможност да срещнете един от най-обичаните български актьори Христо Мутафчиев, който заедно с прекрасната Теа Денолюбова ще ви разкаже повече за приключението, наречено живот.

Виж повече
20
май
2019
Европа на нациите или европейска свръхнация?

Ще преодолее ли Европа настоящата криза? Кога нациите се превръщат в прокрустово ложе за развитието на европейските държави? Има ли алтернатива идеята за европейска интеграция? Това е само малка част от въпросите, които ще си зададете, след като прочетете есеистичната книга „Европа и идеята за нация” (превод: Ефтим Станков), появила се на българския литературен пазар тъкмо навреме, в навечерието на изборите за Европейски парламент. 

На 20 май отговори ще потърсим с помощта на проф. Лазар Копринаров, автор на предговора на книгата, проф. Александър Кьосев, водещия журналист на БНТ Бойко Василев и Тони Николов, философ и журналист.

Виж повече
16
май
2019
Катерина Хапсали във Велико Търново

На 16 май в 18:00 ч. ще се съберем в прекрасния КЛУБ 7 във Велико Търново, за да поговорим на живо с Катерина Хапсали, която ще ни поведе на пътешествие в света на новия й роман СЛИВОВИЦ

Виж повече
15
май
2019
Нощ на литературата 2019 с издателство Colibri

На 15 май всички важни елементи ще са налице - вечер, хубава книга и четене на глас. Нощ на литературата е международно събитие, което цели да популяризира съвременни европейски автори. За осми пореден път България ще бъде част от четящите в цял свят страни.

Виж повече
14
май
2019
ПРЕМИЕРА: „Двоен прозорец” от Халдоура Тородсен

На 14 май Casa Libri отваря врати за великолепната исландска писателка Халдоура Тородсен, чиято новела „Двоен прозорец” беше удостоена с Женската награда за исландска литература през 2016 г. и Европейска награда за литература 2017! 

Виж повече
04
май
2019
Балкански ритуал за балкански игри

Представянето на новата книга „Балкански ритуал“ на Георги Тенев е част от програмата на първото издание на фестивала БАЛКАНСКИ ИГРИ (4-5 май 2019), който е своеобразно етнокултурно събитие в Благоевград, един от ключовите инструменти за сближаване между общностите и съграждане на реален културен мост между хората от различни култури и поколения.

Виж повече
02
май
2019
Артистът не е самотен остров

На 2 май в 19:00 ч. ще се съберем в Клуб 1, НДК, за да се убедим, че артистът не е самотен остров.

В събитието участие ще вземат Владимир Гаджев, Иван Минчев и проф. Пламен Джуров. Ще изгледаме и специален късометражен филм с музика на Милчо Левиев.

Виж повече
22
апр
2019
Катерина Хапсали в Стара Загора

XIV маратон „Четяща Стара Загора” 2019, Библиотека „Родина” и Издателство „Колибри” представят „Сливовиц” от Катерина Хапсали.

Виж повече
19
апр
2019
Катерина Хапсали в Русе

Дойде време да стегнем куфарите за Русе, където ще представим една от най-дългоочакваните български книги! На книжния пазар вече можете да намерите СЛИВОВИЦ от Катерина Хапсали. Разтърсваща човешка история, която със сигурност ще надмине очакванията ви...

19 април, 17 ч., Дом Канети, Австрийска библиотека


Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2019 © Всички права запазени