Събития

29
окт
2021
Ексклузивна видео среща с Оливър Стоун

Седмото издание на кино-литературния фестивал Синелибри предвижда специална видео среща с Оливър Стоун, в рамките на която той ще представи мемоарната си книга В преследване на светлината!

Виж повече
16
окт
2021
Ешкол Нево представя „Три етажа“ в рамките на Синелибри

Известният израелски писател Ешкол Нево ще представи лично пред българската публика романа си „Три етажа“, претворен на големия екран от режисьора Нани Морети! Представянето ще бъде последвано от прожекция на филма.

Виж повече
14
окт
2021
100 години от рождението на Станислав Лем

Издателство „Колибри“ и кино-литературният фестивал Синелибри отбелязват 100 години от рождението на гениалния полски фантаст, хуманист, сатирик, философ и експериментатор с поредица от събития, посветени на неговото творчество.

Виж повече
05
окт
2021
„В страната на последните неща“ с Пол Остър и Алехандро Чомски

На 5 октомври в Дома на киното ще се състои световна премиера на филма „В страната на последните неща“ на режисьора Алехандро Чомски, адаптация по книга на големия американски писател Пол Остър. След прожекцията ще се проведе видео среща с автора, белязал безвъзвратно върховете на постмодерната литература в нейния смущаващо интелектуален, но и дълбоко човешки триумф. В срещата ще участва и режисьорът на филма Алехандро Чомски.

Виж повече
03
сеп
2021
Аполония: Георги Господинов и Капка Касабова в разговор със Светлозар Желев

На 3 септември в 18:00 часа в рамките на Аполония Георги Господинов и Капка Касабова ще са специални гости в разговора със Светлозар Желев по повод книгата „България за напреднали“.

Виж повече
02
сеп
2021
Аполония: среща с Мария Касимова

На 2 септември в 18:00 ч. ще отпразнуваме появата на „Записки от Шато Лакрот“. Дългоочакваният роман на Мария Касимова ще направи лятото ни по-леко, по-смешно, по-красиво.

Виж повече
02
сеп
2021
Представяне на „Полъх от ангели“ в рамките на Аполония

Щастливи сме да ви поканим на първото представяне на „Полъх от ангели“, което ще се проведе в рамките на Аполония на 2 септември от 19:00 ч. в двора на Художествената галерия. Срещнете се с маестро Найден Тодоров, чиито разкази са писани буквално в небето!

Виж повече
01
сеп
2021
Среща с Катерина Хапсали в Созопол

На 1 септември точно в 20:00 ч. ще се съберем в любимия клуб "Мишел" в Созопол, за да отпразнуваме край морето появата на сборника с разкази „Хора“!

Виж повече
22
авг
2021
Кинодвор с коктейл в G8

Отново е лято и отново очакваме поредното издание на кино-литературния фестивал CineLibri. Докато броим месеците и тръпнем в очакване да ви представим тазгодишната селекция, е време да ви поканим на кинодвор с коктейл в G8. Вижте едни от най-гледаните филми през последните издания на фестивала и изживейте магията на седмото изкуство под открито небе. Компания ще ви правят вкусни коктейли, Одри Хепбърн, Франсоа Озон, Роман Полански, Никос Казандзакис.

Виж повече
21
авг
2021
30 години издателство „Колибри”: Литературно-музикална фиеста КНИГИ ПО НОТИ

По случай 30-ата годишнина от основаването си издателство „Колибри“ предлага на жителите и гостите на българската столица двудневен музикално-литературен празник! Той ще се състои на 21-22 август на лятната сцена на кино Кабана при Националния дворец на културата.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2021 © Всички права запазени