Събития

18
окт
2020
Синелибри с церемония по откриване в зала 1 на НДК

Филмът „Кръстницата“ с Изабел Юпер дава старт на шестото издание

Красива церемония ще ознаменува началото на Синелибри 2020, който тази година ще се състои под мотото „Възпитание на чувствата“ между 18 октомври и 8 ноември. Откриването на Синелибри се явява първото събитие, за което зала 1 на Националния дворец на културата отваря врати след старта на карантината, наложена от пандемията Covid-19. В духа на темата на фестивала на 18 октомври от 19:00 ч. зрителите ще станат свидетели на ефектен музикален пърформанс-изненада, който търси отговор на въпроса: „Защо си ми, любов, кажи?“

Виж повече
18
сеп
2020
Енчо Керязов с две представяния в град Ямбол

На 18 септември ще представим „Обичай смело“ на Енчо Керязов в града, от който започва всичко. Ямбол. Приготвили сме две представяния, на които ще можете да срещнете световния цирков артист на живо, ще чуете откъси от книгата, ще си припомните колко е важно да обичате смело.

Виж повече
17
сеп
2020
Разказвачески етюди с Мария Касимова в Casa Libri

Щастливи сме да ви поканим на есенното издание на "Свободно падащи истории" с Мария Касимова в Casa Libri!

Очакваме ви на 17 септември в 19:00 ч. на чаша вино и  вълнуващи истории, които са малко смешни, малко тъжни, но при всички положения много увлекателни. 

Виж повече
16
сеп
2020
Закуска в Тифани: Прожекция в парк Военна академия

Поради огромния интерес към прожекцията, която осъществихме на 24 юли, пускаме допълнителна дата, за да може отново да видим на открито един от най-любимите ни филми на всички времена!

16 септември, 20:30 ч.

 

Виж повече
16
сеп
2020
Online премиера с Лаура Фройденталер

На 16 септември от 18:00 ч. на фейсбук страницата на Colibri Books ще ви срещнем с талантливата австрийска писателка Лаура Фройденталер, носителка на Европейска награда за литература! Повод за срещата са великолепните български издания на романите "Кралицата мълчи" и "История с призраци" в превод на Жанина Драгостинова. 

Виж повече
14
сеп
2020
Online премиера с Драго Янчар

На 14 септември в 19:00 ч. ще ви очакваме пред компютрите на страницата на Colibri Books за online среща със словенския писател Драго Янчар и представяне на неговото творчество с фокус към сборника "Ученикът на Джойс".

Виж повече
06
сеп
2020
Книжна Аполония с ИК „Колибри”

Издателство “Колибри” се отправя към крайбрежието, за да ви срещне с най-новите си книги и да ви предложи големи намаления специално за Аполония.

Нека посрещнем септември край морето и с разговори за литература, книги и писатели! Очакваме ви между 1-6 септември на нашата шатра! Готвим намаления, редица от най-новите ни заглавия и книги, които са подходящи за последните летни дни, защото вярваме, че през септември още ще е лято.

Виж повече
31
авг
2020
За бавното живеене и смелото обичане

На 31 август 2020 г. ще бъдем край вълните в HashtagPAVILION - Бургас, за да съберем на място две прекрасни книги на прекрасни личности. Всеки от тях свети със собствена светлина на своята сцена.

"За бавното живеене и насладата от живота" на Светлозар Желев и "Обичай смело" на Енчо Керязов ще бъдат заедно под открито небе, за да отпразнуваме с тях добрите истории, които ни припомнят колко е важно да живеем с наслада, колко е ценно да вярваме в мечтите и да се борим за тях, колко незначителни са делничните ни тревоги и как понякога единственото, което има значение, може да бъде един изживян залез.

Виж повече
24
авг
2020
Кинодвор с коктейл в Културен център G8

Организаторите на кино-литературния фестивал CineLibri заедно с Културен център G8 ви канят на лятно кино под звездите. Вижте на голям екран едни от най-вълнуващите адаптации на литературни произведения, показани през изминалите издания на фестивала.

Виж повече
09
авг
2020
За бавното: премиера във Варна

„За бавното живеене и насладата от живота“ съвсем скоро ще се озове там, където се чувства най-добре. Край вълните и голямото синьо. В близост до чайките и най-приказните залези.

Очакваме ви на 9 август в 20:00 ч. в Menthol.

Да забавим, да се насладим, да поговорим, да почетем. 

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2020 © Всички права запазени