Събития

08
фев
2020
Мария Касимова: разказвачески етюди

Случки, хора, чувства и откровения от един не кой знае колко интересен живот.

Заповядайте на едно пътешествие до вълнуващия живот на любимата ни сладкодумна писателка Мария Касимова. 

Заповядайте на 8 февруари в 19:00 ч. в Casa Libri!

Виж повече
30
яну
2020
Андреа ди Робилант представя „Есен във Венеция“

Сладкодумецът Андреа ди Робилант ни повежда към Венеция с тази любопитна, неустоима, красиво носталгична история за Ърнест Хемингуей и неговата последна муза. А на 30 януари ще имаме удоволствието да се срещнем с италианския писател на живо в София!


Виж повече
18
яну
2020
Проф. Бернар Окутюрие в България

Един от най-значимите световни теоретици и практици на двигателните методи за подкрепа на детското развитие професор Бернар Окутюрие (роден през 1934 г. в Тур, Франция) пристига в България, за да представи лично чрез отворен 8-часов семинар първата си книга на български език „Действаме, играем, мислим”.

Виж повече
13
дек
2019
Премиера: Дилър на реалности

Скандалният киберпънк роман, който създаде невъобразим скандал в Русия, излиза на български език! Каним ви на една различна премиера в присъствието на самия НИКОЛАС ДИМИТРОВ! Нека разменим реалностите си и посетим бъдещето.

13 декември, 19:00 ч., Carussel Club

Виж повече
12
дек
2019
Янис Палавос представя сборника „Шега” в София

Нашумелият гръцки писател Янис Палавос пристига в България за премиерата на сборника с разкази „Шега” – една дълбоко затрогваща и поетична книга, чиито истории съблюдават крехката граница между живота и смъртта, надеждата и отчаянието, истинската любов и фетишизма.

Виж повече
11
дек
2019
Читателска среща с Лидия Димковска

Авторката на „Резервен живот“ и „Но-Уи“ пристига у нас за среща с читателите си. Очакваме ви на 11 декември в 19:00 ч. в Casa Libri.

Виж повече
10
дек
2019
Коледен панаир на книгата с Colibri

Скъпи читатели, отново дойде най-любимото време в годината. Очакваме ви между 10 и 15 декември на Коледния панаир на книгата в НДК, щанд 314! Тази година издадохме множество вълнуващи заглавия, които само сега ще можете да закупите със специална златна отстъпка. 📚❤️

Виж повече
05
дек
2019
Премиера на „Изнасилени от чудеса“

Добрият стар лош Радослав Парушев този път е по-агресивен, по-анимационно забавен и политически по-некоректен от всякога.

На 5 декември в бар „Петък“ ще се съберем, за да чуем откъси от неоторизираната биография на „Ийгълс ъф Дет Метъл“ и да присъстваме на една различна книжна премиера. Ще слушаме специално подбрана музика от Борислав Банев, поетът и драматург Стефан Иванов ще проведе на живо интервю с автора, Мила Парушева ще прочете откъс от романа, а Китодар Тодоров ще се включи със специална изненада, но нека не издаваме всичко. Заповядайте. Ще бъде a night to remember!

Виж повече
27
ное
2019
Премиера на „Ещорил” в присъствието на Деян Тиаго-Станкович

На 27 ноември ще ви поведем към „Ещорил” – виртуозно съчетание на военна проза, комедия, шпионска интрига и историческо разследване, високо оценено от широката публика и критиката, от медии и историци! С автора Деян Тиаго-Станкович ще ви очакваме точно в 19:30 ч. във FOX Book Cafe на ул. „Уилям Гладстон” 32 в столицата. 

Виж повече
26
ное
2019
Приключенията на Пиляпа, бялото бръмбарче

„Приключенията на Пиляпа, бялото бръмбарче” е книга за малки и големи, написана от Раймондо Варсано (Раймондо) и илюстрирана от Петя Радивчева (Пиетра).

Децата се смеят и радват, а възрастните прозират втория план - мъдър и философски, разказан по изключително забавен начин. Поетична и различна, тази книга ни среща с най-невероятни чешити: Паяк-Як, Бухал-Чухал, Нищо-Нещо и т.н.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2020 © Всички права запазени