Европейските литератури, както и европейското кино, намират все повече почитатели в средите на младото поколение българи. Това ни мотивира да създадем и да им предложим новата поредица на издателство „Колибри“ EUROPA. С нея се обръщаме към най-младата читателска аудитория у нас, която живее с проблемите на глобалния свят и се интересува от най-новите тенденции и постижения в пъстрата панорама на европейските литератури.
Народната традиция спряга 30-ата годишнина от съвместния живот като бисерна сватба. Идеята е, че неумолимият ход на времето търкулва годините една подир друга и те навързват бисерна огърлица от мигове на споделено щастие - кога безоблачно, кога не чак толкова. Но пък тъкмо облаците и краткотрайните бури придават нова, тръпчива свежест на дните и тъкат канавата на семейния фолклор…
Най-значимите явления в областта на съвременната европейска белетристика. Една любопитна мултикултурна мозайка от произведения, отличени на престижни национални и международни форуми за литература. Уникална по рода си поредица от четива, представителни за постиженията на отделните страни. Защото сме единни в многообразието си.
Тук присъстват властелини на словото и титуляри на Нобелова награда за литература, създали едни от най-ярките и проницателни романи на 20-и век. Тук са книгите, с които са осъмвали нашите родители, и с които ще осъмват децата ни. Защото голямата литература е свещенодействие на всички времена.
Ако литературата е магия, значи киното е нейното алтер его. Авторитетната библиотека „Амаркорд“, находище на изповеди, импресии и есета на най-прочутите актьори и кинорежисьори в света, стана носител на наградата „Бронзов лъв“ (2004) на Асоциацията на българските книгоиздатели за най-добър издателски проект.
Нетрадиционни сюжети за читатели с вкус към предизвикателството! Зашеметяваща колекция от автори, които реабилитираха криминалето като жанр, доставящ наслада и на интелектуалците! За да влезете в кожата на по-добрите детективи.
Майсторски психологически трилъри и образци на литературата, която примирява изтънчения вкус и жаждата за изненади. Един великолепен реверанс към ценителите на напрегнатото повествование.
Една от най-волнокрилите колекции на издателството, заложила на индивидуалния стремеж към съвършенство. С много топлота, съпричастност и любов авторите ни потапят в загадъчния свят на човешката психика и ни убеждават в неизчерпаемите й заложби.
Витрина на най-доброто от фентъзи и фантастичната литература в диапазона от класически до дебютиращи представители на жанра! Удивително пълнокръвни образи, изобретателни сюжети, непредвидими развръзки. Защото фантазията понякога е по-истинската реалност.
Феноменални бестселъри, вдъхновени от революционните научни открития в областта на здравословното хранене и рационалния стил на живот. Защото здравото тяло е предпоставка за дързък дух!
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени