Бриджет Джоунс: „Луда по онова момче“

13 март 2014 г.
Бриджет Джоунс: „Луда по онова момче“

Всички си спомнят онази объркана млада жена на границата между две хилядолетия, от една страна подвластна на модела, който й налагат медиите и обществото, а иначе обладана от простичкия женски копнеж да се омъжи и да създаде семейство. С историите за щурата Бриджет Джоунс Хелън Филдинг приветства „новия феминизъм“ и положи основите на една по-различна чиклит литература, третираща проблемите на съвременната жена под изключително забавна форма.  Британската писателка, чиято популярна вестникарска колонка превърна 30-годишната неомъжена лондончанка в световна сензация, създаде нов роман. Иконичната Бриджет Джоунс взриви очакванията на широката публика за пореден път!

Бриджет Джоунс: „Луда по онова момче“ беше издадена в 250 000 екземпляра на 15 октомври 2013 г. Книгата вече има електронна и аудио версия. На въпроса кое е момчето, по което Бриджет полудява, Филдинг вдига вежди енигматично. И признава: „Ако докато четат, хората се смеят толкова, колкото се смях аз, докато писах, ще бъда щастлива”.

Първият роман от поредицата, „Дневникът на Бриджет Джоунс“, беше публикуван през 1996 г. и светкавично се превърна в абсолютен световен феномен. Три години по-късно се появи продължението, „Бриджет Джоунс на ръба на разума“, което затвърди триумфа на Филдинг, пленила женската аудитория с искрящото си чувство за хумор и самоирония. В проучване на „Гардиан“ „Дневникът на Бриджет Джоунс“ е определена като една от десетте книги, описващи най-точно двайсети век. От двата романа са продадени общо над 15 милиона екземпляра в 40 страни. Те бяха адаптирани за големия екран и произведоха блокбастъри с участието на именитите актьори Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт.

Бриджет Джоунс: „Луда по онова момче“ разкрива съвсем нов етап от живота на култовата героиня. Читателите ще установят, че битието й се е променило в синхрон с тяхното ежедневие. Действието се развива в днешен Лондон, Бриджет е в по-зряла възраст, продължава да си води дневник, но сега е по-концентрирана върху изявите и експериментите си в социалните медии. Акцент в този роман е думичката „социален“.

„Бриджет е един от най-запомнящите се персонажи в съвременната проза“, споделя издателят Сони Мехта, „...и с публикуването на този роман тя ще напомни за себе си в качеството си на обобщен образ на модерната жена“.

Според Дан Франклин, Директор на „Джонатан Кейп Паблишинг кампъни“, „Хелън Филдинг е ненадминат майстор на комичния разказ. Преди 15 години тя позволи да се чуе гласа на цяло поколение млади жени с оригиналния роман за неволите на Бриджет Джоунс, отразени в нейния дневник; сега Филдинг ни забавлява в същия дух - героинята й е по-възрастна и изживява трепета и усложненията, произтичащи от контактите й в социалните мрежи“.

Сряда, 24 октомври 2012 г.

23.27 ч. Току-що натиссснах Изпрати. Суперрр е, нали?

Нали разбираш, това е проблемът на модерността. Ако живеехме във времената, когато се пишеха писма, никога нямаше да потърся адреса му, после да се огледам за химикал и лист хартия, да намеря плик и марка и да изляза в 23.30, за да пусна писмото! Сега текстът ми заминава с едно невидимо докосване на клавиатурата, сякаш пускам атомна бомба или изстрелвам противокорабна ракета.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени