FOX поръча филмирането на популярна скандинавска поредица

11 януари 2014 г.
FOX поръча филмирането на популярна скандинавска поредица

Имаме удоволствието да ви уведомим, че канал FOX, който предлага висококачествено телевизионно съдържание за развлечение на зрителите, е поръчал заснемането на тринайсет епизодa, въз основа на прочутата поредица за антигероя - детектив Бекстрьом. Това само по себе си е историческо събитие. Никога скандинавска серия от романи не е вдъхвала живот на американска филмова поредица. Сега 97 % от домакинствата в САЩ ще се запознаят с непоправимия лейтенант Еверт Бекстрьом. Премиерата се очаква през 2015 г.

Ето някои факти около прочутия детектив. На първо място, Бекстрьом никога през петдесетгодишния си живот не е помирисвал книга. Води го твърдото убеждение, че всички са пълни имбецили, с изключение на самия него, разбира се. Завършил е Полицейска академия през седемдесетте, няма близки приятели, а отношенията му с жените са, меко казано, фриволни. Раздразнителен и арогантен, той не понася глезени деца и не възнамерява да сключва брак. Фундаменталните му житейски ценности са водката и добрата храна. В третата книга от поредицата детектив Бекстрьом все пак ще си вземе папагал, но не заради друго, а за да го обучи на сквернодумство от висока класа.

Лейф Г. В. Першон е гросмайсторът на скандинавската криминална проза. За последните три десетилетия той постигна неимоверна популярност и спечели благоразположението на критиката, превръщайки се в хроникьор на политическите и социални промени в модерното шведско общество. Неговите мрачни, заплетени, напоени с хумор и сарказъм криминални романи смесват реализма на Балзак и Дикенс със закоравелия жаргон на Джеймс Елрой. Своя знаменит антигерой Першон разглежда като лоша версия на Карлсон, който живее на покрива.

Нашумялата серия на Лейф Г. В. Першон обхваща трилърите „Убийството на Линда“ (2005), „Онзи, който убие дракона“ (2008) и The True Story of Pinocchio's Nose. Първите два романа вече са на българския литературен пазар.

Актьорът Рейн Уилсън ще се превъплъти в образа на най-отблъскващия детектив в света. Харт Хансън, създател и изпълнителен продуцент на BONES, ще координира процесите по производство на филмовата поредица и ще я продуцира съвместно с Лейф Г. В. Першон и Никлас Саломонсон. Режисьор на сериите ще бъде Марк Майлод, копродуцент и режисьор на Entourage.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени