Дора Изследователката вече се подвизава в България!

24 юни 2013 г.
Дора Изследователката вече се подвизава в България!

Екипът на издателство „Колибри“ има удоволствието да представи нов проект, който стартира от края на 24 юни 2013. Предстои да излезе серия от книжки за Дора Изследователката, най-прочутата и актуална в световен мащаб анимационна героиня, любимка на всички деца от 3 до 9-годишна възраст!

Проектът на MTV и техния специализиран канал „Никелодеон“ е най-гледаната детска поредица за последните години. Американските анимационни епизоди са дело на Крис Гифърд, Валери Уолш и Ерик Уайнър. Сериалът „Дора Изследователката“ постига феноменален успех първо в САЩ и Канада, сдобива се с шест номинации и една награда Еми.

В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години и ще продължава да радва малчуганите чрез телевизионния канал Супер 7. От юли 2011 г. невръстните зрители на националната ефирна телевизия TV7 се събуждат с приключенията на седемгодишната Дора Маркес и нейните приятелчета. Анимационната серия е пълноцветно шоу, което активно ангажира вниманието на дечицата и ги дарява с незабравими спомени.

Дора живее в имагинерен тропически свят с най-добрия си приятел – маймунката Ботичко. Във всеки епизод тя кани децата да се включат в приключение, което обикновено има някаква благородна цел. Дора разполага с карта, за да маркира местата за престой по пътя. Заедно с малките зрители тя преодолява интересни препятствия и винаги постига онова, към което се стреми. В края на всеки епизод Дора и приятелите й отбелязват успеха с ритуален танц на радостта – нейна запазена марка.

Малкото момиченце стана фаворит на детската публика по всички краища на света заради новаторския дух на концепцията. Книжките са леки, забавни и достъпни, поощряват детското въображение, същевременно информират и възпитават палавниците, без да ги поучават. Дора развлича дечицата, докато ги учи как да се справят в различни ситуации, как да изследват заобикалящия ги свят и да реагират на предизвикателства от един или друг характер. Тя насърчава околните да изграждат доверие помежду си, да помагат на приятелите си, да бъдат сплотени в сблъсъка с трудности. Освен това ги провокира да решават математически задачи, да се занимават с изкуство, да правят упражнения за добра физическа кондиция...

Във всички свои начинания Дора Маркес е съпроводена от говореща лилава раничка, както и от човекоподобната маймунка Ботичко. Последната е кръстена на своите симпатични червени ботушки.

Дора е испаноговорещо момиче, затова децата неминуемо усвояват прости чужди думички и фрази. От „Никелодеон“ твърдят, че момиченцето е замислено като латионоамериканска героиня – идеята била тя да представлява културното разнообразие в тази част на света. Ние ще предложим на българските деца и книжки за изучаване на английски език.

В света са издадени повече от 500 заглавия от поредицата. Образът на Дора вече е толкова популярен, че е изградена внушителна съпътстваща мрежа от продукти – играчки, раници, аксесоари и други артикули, свързани с нейните приключения. Съществуват множество вълнуващи игри, базирани на телевизионната серия.

Издателство „Колибри“ сключи лицензионен договор за издаване на поредицата на български език. Стартираме с 20 заглавия – ще излизат по две книжки на месец. Предвидени са издания от всички ценови категории, за читатели на възраст между 3 и 12 години!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени