Четири незабравими творби – четири престижни награди

10 юни 2013 г.
Четири незабравими творби – четири престижни награди

Кейт Мортън спечели престижната годишна награда за литература на Австралийската асоциация на книгата(ABIAs). Само по себе си това е изключително постижение, защото The Secret Keeper е поредният, четвърти роман на атрактивната авторка, който се сдобива с това отличие.

Наградата беше връчена на бляскава церемония в Сидни на 24 май 2013 г.

Алън & Ънуин спечелиха приз за промоционална кампания на годината - за маркетинг стратегията и рекламните тактики, които изстреляха новия роман на Мортън в орбитата на безспорните бестселъри.

The Secret Keeper спечели и награда за Дизайн на годината на 61-вите Австралийски награди за литературен дизайн – отличието отиде при Лиза Уайт.

Робърт Горман, Изпълнителен директор на Алън & Ънуин, сподели: „Като издатели ние сме горди с тази награда –  тя е голямо признание за удивителния талант и енергията, която екипът на Алън & Ънуин влага в своята работа. Поздравявам всички участници в проекта по издаване и популяризиране на The Secret Keeper - тяхна е заслугата за международния успех на романа.“

Австралийската писателка Кейт Мортън завършва английска филология в университета в Куинсланд, където насочва интереса си към викторианската трагедия. Нейните „романи с атмосфера“, както ги нарича критиката, са издадени в 38 държави в тираж общо над 3 милиона копия и се радват на феноменален успех.

През 2012 г. Колибри издаде енигматичния бестселър „Забравената градина“, а през април тази година излезе „Отминали времена“ – вълнуващ разказ за прокобни тайни, трудна любов и трогателна преданост.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени