Пролетен базар на книгата

22 май 2013 г.
Пролетен базар на книгата

Посетете Пролетния базар на книгата в НДК между 28 май и 2 юни, 2013! ИК „Колибри“ Ви очаква всеки ден от 10.00 до 20.00 ч. на етаж 3, щанд 18! Детска литература по случай Международния ден на детето:

„Как да говорим драконски", „Как да станеш пират" и „Как да си дресираш дракон" – прекрасни детски четива от находчивата Кресида Коуел. Освен че превежда мемоарите на Хълцук от старонорвежки, тя ги илюстрира. В третата книжка от тази ефектна поредица Хълцук се качва по погрешка на римски кораб, отвлечен от дракони. И става тя една...

Серията книжки на „Колибри“, побрала най-щурите, най-забавните и невъобразими приключения на малкия Никола! Десет сборника с истории, които разкриват самородния талант на тандема Рьоне Госини & Жан-Жак Семпе.

 „Чудният роман на Кум Лисан“ от Димитър Стоевски. Приключенията на вероломния Кум Лисан имат за първоизточник хитроумни народни басни и хумористични разкази за животни, чиято диря отвежда чак в Древността! Изобразена е непримиримата и вечна борба между доброто и злото, между лъжата и истината, честността и безчестието.

Детските книжки ще бъдат представени на 1 юни от 11.00 часа на етаж 3, щанд 18. За малчуганите сме предвидили вълнуваща среща с фокусника Мистер Телмо – един истински крал на мистерията! Ще се потопим в невероятния свят на вълшебствата и ще повярваме завинаги в тях!

ИК „Колибри“ има удоволствието да представи нови заглавия на Пролетния базар на книгата! Ето някои акценти:

- Само за ценители

„Възмущение“ от живия класик на американската белетристика Филип Рот. Вълнуващ разказ за неопитността, глупостта, интелектуалната съпротива, посвещаването в интимността, смелостта и грешката. Черният хумор на Рот глозга скелета на човешката психика, по който са полепнали болезнени спомени за преживени драми и очакване за неизбежна смърт... Тази година най-награждаваният американски автор навърши 80 години.

- За тийнейджърите

„През Вселената” от младото дарование Бет Ревис. Зашеметяващ антиутопичен трилър с научнофантастичен сюжет. Седемнайсетгодишната Ейми е застинала в криогенната камера на необозрим космически кораб. Двеста години по-рано тя е напуснала Земята заедно с родителите си, за да се събуди на друга планета. Но някой внезапно започва да манипулира камерите и така обрича замразените пътници на смърт... Книгата е безспорен бестселър на в. „Ню Йорк Таймс“.

За дамите, които искат да приличат на Скарлет О’Хара (и не само за тях)

„Нaричайте ме Скарлет” от феномена на френската литература Катрин Панкол! Разказ за три девойки от малко френско градче, решили да изпробват късмета си в Париж. И трите искат да приличат на Скарлет О’Хара: Жюлиет се възхищава от красотата и силата ѝ, Мартин – от деловите ѝ качества, Бенедикт – от класата ѝ... Панкол е преведена на 25 езика, а от книгите й са продадени над три милиона екземпляра!Трилогията, която започва с „Жълтите очи на крокодилите“, й носи нечуван успех.

За почитателите на оригинално съвременно фентъзи

„Безумна луна“ – втора книга от поредицата на Джим Бъчър „Досиетата на Дрезден“, абсолютен бестселър на „Ню Йорк Таймс“. „Буреносен фронт“ вече запозна българските читатели с  Хари Дрезден – единствения наемен магьосник и детектив в Чикаго! Сега той ще сътрудничи на полицията във връзка със серия убийства, извършени по пълнолуние... В тази книга нищо не е такова, каквото изглежда.

За пристрастените към криминалните интриги

„Игра на криеница“ от повелителя на криминалето Джеймс Патерсън. Тайният живот на Нина започва преди 18 години. Тя е красива, има прекрасен съпруг и се наслаждава на безгрижието си в Кий Уест – един от прелестните острови във Флорида. Но щастието ѝ е разбито брутално и тя трябва да бяга и да промени самоличността си, за да се спаси... Тази книга е още едно свидетелство, че Патерсън е „кралят на романите, четящи се на един дъх“.

- За всички, които искат да изглеждат зашеметяващо на плажа!

„Чудото, наречено The Fast Diet или диетата 5:2“ от д-р Майкъл Мозли, Мими Спенсър. Заглавието е красноречиво – това е последната сензация в областта на диетологията. Книгата излезе в началото на годината във Великобритания и само за първите 8 дни се продадоха над 35 000 екземпляра, което я изстреля трайно на първо място в класациите на Острова, при това във всички категории. Правата бяха продадени незабавно в Съединените щати, където тя също се озова начело в списъка на нехудожествената литература.

В рамките на събитието всички книги ще се продават с 20 % отстъпка!

Ще ви изненадаме и със специалнa селекции на цена без конкуренция: 2 заглавия за 5 лв.

Подарете си удоволствие от най-висока класа!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени