90 години от рождението на Жозе Сарамаго - игра

30 октомври 2012 г.
90 години от рождението на  Жозе Сарамаго - игра

Приятели,

по случай 90-годишнината от рождението на големия португалски творец Жозе Сарамаго ви предлагаме възможност да спечелите 3 от неговите емблематични произведения: ЕВАНГЕЛИЕТО ПО ИСУСА ХРИСТА, СЛЕПОТА, ПЪТУВАНЕТО НА СЛОНА.

 

Условие за участие в играта са верните отговори на следните няколко въпроса:

1. През коя година писателят получава Нобелова награда за литература?

2. Защо прекарва последните 20 години от живота си в изгнание?

3. Кой е последният му издаден в България роман?

4. Кой(кои) от неговите романи е екранизиран (са екранизирани)?

Първите трима от вас, дали правилни отговори на четирите въпроса, ще получат по куриер ДВА от ТРИТЕ романа на Жозе Сарамаго ПО ИЗБОР!

Моля, изпращайте отговорите на четирите въпроса на имейл: assistant@colibri.bg  в интервала от 1-ви до 15-и  ноември! На рождения ден на писателя, 16-и ноември, ще обявим печелившите участници!

Победителите ще бъдат уведомени за резултата и по имейл. Разбира се, от тях ще очакваме да ни изпратят трите си имена, точен адрес и телефон, както и да уточнят двата романа на Жозе Сарамаго, с които биха желали да се сдобият! Доставката е за сметка на издателството.

Успех на всички!

Седмица на Сарамаго в Ню Йорк – 90 години от рождението на писателя: http://colibri.bg/novini/58/22-10-2012-sedmica-na-saramago-v-nyu-jork-90-godini-ot-rozhdenieto-na-pisatelq

Светът страда от дефицит на живи светци – липсва му Жозе Сарамаго: http://colibri.bg/blog/22/26-10-2011-svetyt-strada-ot-deficit-na-zhivi-svetci-lipsva-mu-zhoze-saramago

Благодарим на всички участници за отговорите, които ни изпратихте!

Ето ги и точните отговори на въпросите по-горе:

1. Жозе Сарамаго получава Нобелова награда за литература през 1998 г.
2. Обезсърчен от политическата цензура на португалското правителство по отношение на романа "Евангелието по Исуса Христа", писателят напуска Португалия и заживява в изгнание на испанския остров Лансароте, един от Канарските острови.
3. Последният му издаден в България роман е "Пътуването на слона".
4. Екранизирани са романите: "Слепота","Ембарго", "Каменният сал".

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени