„Ема“ от Жан Рено влиза в каталога на издателство „Колибри“

16 май 2024 г.
„Ема“ от Жан Рено влиза в каталога на издателство „Колибри“

Шпионският роман „Ема“, подписан от френската кинозвезда Жан Рено, излиза в оригинал на 16 май. Правата за българското издание на книгата вече са купени от „Колибри“. 

Динамична, с изпипана фабула, скроена според всички правила на жанра, тази история за страст, нечисти сделки и екзотични приключения неминуемо ще привлече много читатели. За прочутия актьор от испански произход, който през юли ще навърши 76 години, „Ема“ е дебют в  областта на белетристиката: „Изпитах необходимост да напиша този роман. Това беше предизвикателство към самия мен. Винаги съм обичал необикновените и романтични човешки истории“, споделя Рено.

Както подсказва заглавието, в центъра на сюжета е млада жена, която води спокоен живот, докато не се оказва потопена в безмилостния свят на шпионажа. Ема е обикновена масажистка, красавица с травматично минало. В луксозния спа център, където работи, един ден пристига делегация от Оман. Принудена да замине за  султаната, за да обучава масажисти, там тя ще се озове във водовъртежа на потресаващ заговор.

Жан Рено е артистичен псевдоним на Хуан Морено-и-Хедерике Хименес. Роден през 1948 г. в Казабланка, Мароко, той дебютира в киното през 1979 г. във филма на Коста-Гаврас „Женско присъствие“. Световна известност му носят филмите на Люк Бесон „Последната битка“, „Метро“, „Безкрайна синева“, „Никита“, „Леон“, както и некомерсиални продукции като „Отвъд облаците“ на Микеланджело Антониони и Вим Вендерс. Българските зрители са го гледали още в „Мисията невъзможна“ на Брайън де Палма, „Годзила“ на Роланд Емерих, „Ронин“ на Джон Франкенхаймър, „Пурпурните реки“ на Матийо Касовиц, „Хотел Руанда“ на Тери Джордж, „Шифърът на Леонардо“ на Рон Хауърд и др.

А сред филмовите заглавия с негово участие, чиито премиери предстоят, е трилърът “BirdsEye”,  в който му партнира българската актриса Мария Бакалова.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени