Нова книга от серията на Робърт Галбрейт се очаква през септември

05 май 2023 г.
Нова книга от серията на Робърт Галбрейт се очаква през септември

Седмият роман от хитовата поредица за Корморан Страйк ще има своята световна премиера на 26 септември 2023 г., т.е. в годината, в която се навършва точно едно десетилетие от излизането на първия бестселър – „Зовът на кукувицата“.

Тази есен Sphere, импринт на Little, Brown Book Group, ще издаде The Running Grave (буквално „Бягащият гроб“) от Робърт Галбрейт, псевдоним на Дж. К. Роулинг. По традиция са предвидени печатно, електронно и аудио издание.

„Бягащият гроб“ ще бъде седмо поред заглавие в планирана серия от десет книги, при това и шестте предходни заглавия се превърнаха в международни бестселъри. Поредицата за Корморан Страйк и Робин Елакот е определяна като „изключително увлекателна“ (Дейли Експрес), „дело на майстор разказвач“ (Дейли Телеграф) и „изумително криминално творчество“ (Санди Таймс), а протагонистите Страйк и Робин са „един от най-ангажиращите дуети в криминалната литература“ (Гардиан).

Зовът на кукувицатаполучи наградата Nielsen Platinum, защото надхвърли 1 000 000 продадени копия. Копринената буба и В служба на злото, съответно втори и трети роман от поредицата, вече достигнаха рекорда за бестселъри Nielsen Gold с над 500 000 продадени екземпляра от всяко заглавие.

„Беше прекрасно преживяване да сме свидетели на неимоверния успех на книгите на Робърт Галбрейт през последните десет години. За нас е чест да ги издаваме. С над 11 милиона продадени копия на английски език до момента, историята на Страйк и Робин продължава да владее въображението на читателите и аз, също като тях, нямам търпение да видя какво ще се случи в последните четири книги от поредицата“, признава Дейвид Шели, главен изпълнителен директор на Hachette UK.

„Такова удоволствие е да знаеш, че предстои нов трилър от Робърт Галбрейт! Със седем романа зад гърба си Дж. К. Роулинг вече е усъвършенствала до блясък умението да създава драма, емоция, нaпрежение. Тя показа на читателите, че е в състояние да улови безкрайната сложност на човешкия дух, неговите тъмни и светли страни“, споделя Майкъл Пийч, главен изпълнителен директор на Hachette Book Group.

На български език са издадени шестте книги от поредицата дотук, предстои да излезе и седмият роман. С огромен успех се ползва и телевизионният сериал с главни герои Страйк и Робин, продуциран от Brontë Film and Television.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени