„Колибри“ с Награда от Сдружението на испаноговорещите журналисти

16 декември 2022 г.
„Колибри“ с Награда от Сдружението на испаноговорещите журналисти

Издателство „Колибри“ получи специалното отличие „Обединител на култури“ от Сдружението на испаноговорещите журналисти в България.

Отличието беше присъдено „за цялостен принос в издаването и популяризирането на преводи на испаноезична литература в България и по повод 30-годишнината от основаването на издателството.“

Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) зарадва колегията в навечерието на коледните празници, връчвайки отличия в рамките на своя Десети юбилеен конкурс „Светове и цветове” 2022. Церемонията се състоя на 13 декември в изложбената зала на Roca-България (партньор на СИЖБ) „Експо Баня София”.

Водещ на събитието беше председателят на СИЖБ, известният радиожурналист Георги Митов. Той приветства гостите на тържеството, сред които бяха посланикът на Испания Н. Пр. Алехандро Поланко, ръководителят на Отдела по образование към посолството на Испания Анхел Сантамария, представителката на Институт „Сервантес” Сайра Фандиньо, почетният консул на Еквадор Захари Кушев, представители на академичните, културните и дипломатическите среди.

Благодарим от сърце за признанието на СИЖБ!

То ни мотивира да продължаваме да работим усърдно за популяризирането на испанската култура у нас и за това всички значими литературни произведения, създадени на испански език, да имат висококачествени издания на български език.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени