Сериалът по „Измамният живот на възрастните“ с премиера на 4 януари

27 октомври 2022 г.
Сериалът по „Измамният живот на възрастните“ с премиера на 4 януари

Вече е ясна датата на официалната премиера на „Измамният живот на възрастните“,  новия италиански сериал на Netflix, базиран на прочутия едноименен роман на Елена Феранте. Шестте епизода от поредицата ще бъдат достъпни от 4 януари 2023.

Сценарият е написан от Феранте съвместно с Лаура Паолучи, Франческо Пиколо и Едоардо Де Анджелис, като последният е и режисьор.

„Измамният живот на възрастните“ е забележителен портрет на млада жена, израснала в сложна семейна среда. Непокорната тийнейджърка Джована търси новото си лице в два града, които се ненавиждат и се боят един от друг: горният, лъскавият Неапол, надянал красива маска, и Неапол на низините, средище на крайности и вулгарност. Девойката се лута между тези два свята, но в нито един от тях не намира отговор на въпроса в кое огледало трябва да се погледнеш, за да разбереш какъв си всъщност.

В образа на Джована, главната героиня, ще се превъплъти дебютантката Джордана Маренго, а ролята на леля й Виктория е поверена на Валерия Голино.

Няколко от книгите на Елена Феранте са филмирани. По неаполитанската тетралогия беше създаден телевизионен сериал, чийто главен сценарист е писателят Франческо Пиколо. Сериалът по романа „Измамният живот на възрастните“ е втора поред адаптация по произведение на италианската писателка в Netflix след филма „Непознатата дъщеря“ (2021) с участието на Оливия Колман.

„Измамният живот на възрастните” е издадена на български език в превод на Иво Йонков.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени