Филмова премиера, Милениум, „Мъжeтe, които мразеха жените“

20 декември 2011 г.
Филмова премиера, Милениум, „Мъжeтe, които мразеха жените“

Имаме удоволствието да ви съобщим, че в българските кина тръгва филмът по първата книга от превърналата се в бестселър шведска трилогия „Милениум” - „Мъжете, които мразеха жените”, който се разпространява от “Александра филмс”.

Шведската екранизация за непокорната хакерка Лисбет и журналиста Микаел предизвика истински фурор в европейските страни, а това е щатската версия, с която се е заел Дейвид Финчър. В ролята на Микаел е Даниел Крейг „Бонд! Джеймс Бонд!”, Лисбет е поверена на Руни Мара, с която Финчър работи в предишния си филм „Социалната мрежа”. Сред останалите звезди откриваме Робин Райт, Джоли Ричардсън, Кристофър Плъмър и Стелан Скарсгард.

Премиерна дата за България: 6 януари 2012 г.

Сценарист: Стивън Зейлиън

Режисьор: Дейвид Финчър

В ролите: Даниел Крейг, Стелан Скарсгард, Робин Райт, Руни Мара, Джоли Ричардсън, Кристофър Плъмър, Стивън Беркоф, Александра Дадарио

За автора на знаменитата трилогия „Милениум“:
Стиг Ларшон (1954-2004) е популярен шведски журналист и писател, чиито разследвания изобличават антидемократичните, дясноекстремистките и расистките практики в обществото и медиите. Умира от сърдечна криза на петдесетгодишна възраст наскоро след като е предал на издателя криминалната си поредица „Милениум“ и не доживява да я види отпечатана. Носят се непотвърдени слухове, че смъртта му не е случайна и е свързана с дейността му на разследващ журналист.

„Мъжeтe, които мразеха жените“ е първата книга от поредицата, тя получава наградата „Стъклен ключ“ за най-добър скандинавски роман за 2005 г.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени