„Три етажа“ в киносалоните от 17 декември

09 декември 2021 г.
„Три етажа“ в киносалоните от 17 декември

„Три етажа“, една от най-проникновените литературни екранизации от програмата на Синелибри 2021, тръгва в разпространение в София и страната от 17 декември! Кинотворбата е деликатен и вълнуващ екранен прочит на световния бестселър на израелския писател Ешкол Нево, издаден на български от „Колибри“.

Три етажа (Италия, Франция 2020), оригинално заглавие: Tre Piani, 119 мин., психологическа драма, реж. Нани Морети. Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

Сценарият е дело на Нани Морети и Федерика Понтремоли. С  участието на цяла плеяда талантливи италиански актьори: Рикардо Скамарчо, Маргерита Буй, Алба Рорвахер, Стефано Дионизи, Елена Лиети, Адриано Джанини и др.

Поредица от събития ще промени коренно живота на обитателите на една жилищна кооперация в Рим, разкривайки техните трудности да бъдат родители, братя и сестри или съседи в свят, в който съвместното съществуване се управлява от страх и негодувание. Поне така изглежда. Докато мъжете робуват на вироглавия си нрав, жените, всяка по свой начин, се опитват да съединят фрагментираните парченца живот, да реанимират любовта и усещането за близост. Зрителят става свидетел как социалните и политическите недъзи се разиграват в психиката на персонажите, но тъкмо техните несъвършени реакции и спорни възгледи ги правят по-убедителни и автентични.

Награди и номинации:

2021 Номинация „Златна палма“ от филмовия фестивал в Кан

2021 Номинация за най-добър филм от Фестивала на европейския филм в Севиля

2021 Номинации за най-добър филм и режисура Golden Ciak

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=Iae3-R_8CuI

От 17 декември  2021 г. „Три етажа“ ще бъде част от програмата на всички арт киносалони в столицата, вкл. Културен център G-8, Дом на киното, кино „Одеон“, кино „Влайкова“, Евро Синема, както и в кино Арена, Сине Гранд Парк Център София, Фестивален и конгресен център - Варна, Лъки Дом на киното - Пловдив, СинеЛенд Искра - Велико Търново, верига киносалони Латона и др.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени