Премиера на „Ледник“ с гласовете на Силвия Лулчева и Ники Илиев

21 юни 2021 г.
Премиера на „Ледник“ с гласовете на Силвия Лулчева и Ники Илиев

На 15 юни 2021 г. се състоя световната премиера на аудиокнигата Ледник” (Glacier), специално написана от популярната шведска писателка Камила Лекберг и холивудския актьор Александър Карим за Storytel Original. В България главни герои в завладяващата любовна история са актрисата Силвия Лулчева и Ники Илиев. „Ледник” проследява съдбата на двама непознати, които са изолирани в хотелските си стаи в момент, в който смъртоносен вирус заплашва да унищожи човечеството. Те нарушават изолацията си по погрешка и между тях се ражда шеметна, животозастрашаваща любов. През април „Ледник” (Glacier) имаше и своята филмова премиера.

Този роман ме развълнува, очарова, затрудни и предизвика едновременно. Във всяко едно бедствие има и нещо хубаво. В Ледник” авторите изследват точно това”, споделя Силвия Лулчева.

За Ники Илиев това е и първа изява в сферата на аудиозаписите и работата с гласа. „За мен интересното е, че самата история започва с обстановката около пандемията и вируса и това, че двамата главни герои са изолирани, в следващия момент става психологическа и след това силно емоционална”, коментира Ники Илиев за сюжета на „Ледник” (Glacier) във видео интервю, заедно със Силвия Лулчева.

Работата с една и съща история за различни формати дава фантастични възможности за развитие на самата история. В аудиокнигата слушателите ще опознаят героите на по-дълбоко ниво и ще видят различни страни от тях; сюжетът може да се развие и да поеме по различни и изненадващи пътеки, а финалът да стане непредвидим“, казва авторката Камила Лекберг.

Действието в „Ледник“ (Glacier) се развива в луксозен хотел, където цинична лекарка и поривист свещеник са изолирани в отделни стаи заради смъртоносна епидемия. Никой от тях не знае за съществуването на другия. Извън карантината, която едновременно ги защитава и унищожава, бушува пандемията. Те са в строга изолация от външния свят, за да спасят живота си, но в много отношения и двамата отдавна са изолирали вътрешното си аз. Опустошителна грешка води до забранена среща, която прераства във великолепна, непреодолима любов. Любов извън разума и вярата, любов, за която си струва да се умре.

 „Това е истинска драма, защото и двамата влагаме много сърце и страст в този проект. Сюжетът, естествено, е вдъхновен от реалността през изминалата година. Беше напрегната и невероятна година и съм развълнуван, че вече можем да споделим брилянтния резултат ”, казва Александър Карим.

„Ледник”, както и още над 200 000 заглавия на български и английски, можете да намерите в богатия аудиокаталог на Storytel. 

Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 500 000 заглавия в световен мащаб. Визията на Storytel  е светът да бъде едно по-съпричастно място, в което добрите  истории да могат да бъдат  споделяни и преживени от всеки, навсякъде и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства на 25 световни  пазара, като седалището на компанията е в Стокхолм, Швеция.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени