Нова екранизация на „Дни на самота“ с Натали Портман

16 април 2021 г.
Нова екранизация на „Дни на самота“ с Натали Портман

Издателите на италианската писателка Елена Феранте съобщиха, че предстои киноадаптация на романа й „Дни на самота“ с Натали Портман в главната роля.

Почитателите на Феранте знаят, че романът има екранизация от 2005 г. с Маргерита Буй в главната роля. Правата за римейка са били продадени от продуцента Medusa на HBO, като самата Елена Феранте ще участва като изпълнителен продуцент. Сценарист, режисьор и продуцент на филма ще бъде Маги Бетс.

„Дни на самота“ е първият роман на енигматичната италианска писателка, издаден у нас, а неотдавна беше пуснат и нов тираж в отговор на множеството читателски писма. Главната героиня в този въздействащ „трилър на съзнанието“ е Олга - щастливо омъжена майка на две деца, която съвсем неочаквано се оказва изоставена от съпруга си. Следва разкритие на една продължителна изневяра и шок от загубата на сигурния и улегнал семеен живот. На фона на аристократичния и сдържан пейзаж на Торино неаполитанката Олга използва дългите дни на самота, за да потърси дълбоко в себе си обяснение за внезапната криза и да излезе от блатото на депресията. На помощ й се притичва безличен и стеснителен съсед, който се оказва виртуозен музикант...

„В ръцете на писателката Елена Феранте да бъдеш изоставена, не е пасивно състояние. Тъкмо напротив, то тласка героинята на „Дни на самота“ към най-интензивно изживените седмици от нейното съществуване…“, пише Literary Review.

Възхитителният превод на българското издание е дело на Дария Карапеткова.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени