Новият роман на Елена Феранте излиза у нас на 1 септември

16 май 2020 г.
Новият роман на Елена Феранте излиза у нас на 1 септември

Най-новият роман на Елена Феранте, The Lying Life of Adults („Измамният живот на възрастните“), ще оживее на екрана благодарение на Netflix и Fandango. Двете компании обединяват сили, за да зарадват многобройните почитатели на талантливата италианска романистка. 

„Измамният живот на възрастните“ рисува мощно въздействащ и несравним портрет на съзряването на едно момиче през 90-те години в Неапол. Джована търси истинското си отражение в разделения град: „горния“ Неапол, присвоил маската на изискаността, и „долния“ Неапол, място на излишък и вулгарност. Люшкана от течението, разтерзана между тези два свята, споделящи едно небе, тя се изправя пред избора да потъне или да намери себе си и да се спаси.

Публикуван от Edizioni E/O в Италия на 7 ноември 2019 г., романът ще бъде издаден едновременно в 25 страни на 1 септември 2020 г., включително в България.

Елена Феранте беше обявена за една от 100-те най-влиятелни личности на годината на списание TIME през 2016 г. Книгите й са преведени на 45 езика. Четирите романа от неаполитанската поредица на Феранте са сред най-известните й творби с продадени 15 милиона екземпляра до момента, а няколко нейни книги са екранизирани с успех: „Troubling Love“ („Смущаваща любов“) и „Дни на самота“ имат киноадаптации, докато „Гениалната приятелка“ беше превърната в хитов сериал.

Ето какво споделя Фелипе Тюес от Netflix по повод бъдещия сериал, адаптация на романа „Измамният живот на възрастните“: „За нас е невероятна чест да ни бъде поверена точно тази поредица. Книгите на Елена Феранте вдъхновяват и пленяват читателите в Италия и по целия свят, и ние сме развълнувани да запознаем с последната й творба нашата глобална публика. С удоволствие ще продължим партньорството си с Fandango и ще инвестираме и в други изключителни истории на италиански автори.“

Своето удовлетворение изрази и Доменико Прокачи, основател на Fandango: „Много сме щастливи, че ще продължим да разказваме света на Елена Феранте през малкия екран. „Измамният живот на възрастните“ се очертава да бъде страхотно приключение и за нас е радост, че ще си партнираме с Netflix отново.“

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени