Камила Лекберг отчете рекордни продажби

12 март 2020 г.
Камила Лекберг отчете рекордни продажби

Шведската кралица на криминалния роман Камила Лекберг вече е продала над 26 милиона копия от книгите си в цял свят, включително у нас. Информацията беше разпространена от Nordin Agency. Това е пореден голям успех за авторката, чийто роман „Златната клетка“ беше най-продаваната книга в Швеция за 2019 година.

„За мен е чест да работя с Камила. Тя без съмнение е суперзвезда. Зад тези 26 милиона продадени книги стои усилена работа. Тази жена никога не спира да ме впечатлява. Сега очаквам с нетърпение да излезе „Wings of Silver“ („Сребърни крила“), продължението на „Златната клетка“, казва Кристина Салиба, мениджър и бизнес партньор на писателката. Премиерата на оригиналното шведско издание е планирана за 13 май 2020 г. Камила Лекберг се превърна в международна сензация с поредицата за Фелбака, която  присъства в класациите за бестселъри в цял свят. Книгите й са преведени на 40 езика и са издадени в над 60 страни. След Швеция най-много почитатели Лекберг има във Франция и Дания. 

Тя е едва на 29 г., когато излиза дебютният й роман „Ледената принцеса“ (2002). Действието се завихря в смразяващата клаустрофобична атмосфера на малкото селище Фелбака като ураган от измами и скрити истини. Писателката преплита историята на суровото престъпление и неговите мотиви с личните търсения и тревоги на Ерика Фалк, в които всеки читател може да се припознае.  Две години по-късно, през 2004 г., излиза и вторият роман, „Проповедникът“, който я „обрича“ на слава – текст, разгръщащ напълно таланта й на завършен криминален автор, с автентичен почерк, психологическа дълбочина и ненадминато въображение. Следват още осем книги с напрегнат сюжет от същата серия. 

„Златната клетка“ даде старт на нова поредица. Става дума за главозамайващ трилър за насилие, справедливост и разплата с главна героиня Фей. Предстои да бъде издадена на български език и втората книга – „Сребърни крила“. Камила Лекберг е автор и на няколко новели, на готварски книги и на истории за деца.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени