Топ 10 на най-продаваните заглавия на „Колибри“ от Панаира на книгата

16 декември 2019 г.
Топ 10 на най-продаваните заглавия на „Колибри“ от Панаира на книгата

Издателство „Колибри“ сърдечно благодари на хилядите читатели, които от сутрин до вечер се спираха на щанд 314, за да закупят любимите си книги. Сигурни сме, че ви е любопитно кои заглавия бяха най-търсени, затова изготвихме класация на 10те най-купувани книги тази зима:

1. „Дилър на реалности“

„Дилър на реалности“ на Николас Димитров още с появата си се превърна в абсолютен бестселър. Киберпънк романът беше най-продаваната книга на щанда на изд. „Колибри“ в рамките на тазгодишния коледен панаир на книгата в НДК. Авторът се срещна с читателите си, но няколко дни по-късно, часове преди да се качи на самолета обратно за Киев, отново отиде на щанда за повторна среща поради огромния читателски интерес. Не пропускайте да прочетете романа, в който потреблението е достигнало предела си, моралът вече не е на мода, религията се е превърнала във фаст фууд.

2. „Сбогом на всички котки“
Удхаус си е Удхаус. Разказите „Сбогом на всички котки“ бяха едно от най-търсените заглавия тази година и това никак не ни учудва, защото самият Хю Лори твърди следното: „Да разгледаме фактите, дами и господа, които в случая са от прости по-прости. Удхаус си остава най-забавният писател, от чието перо са излезли думи върху хартия. А с историите си за Джийвс създава най-доброто от най-доброто. Говоря като човек, чиято първа любов беше замъкът Бландингс и който по-късно извличаше безмерно удоволствие от Псмит. Но Джийвс е бисерът и ако някой се опита да ви разубеди, посочете му вратата.“

3. „Кари Мора“
Още в деня, в който обявихме, че на пазара се задава шестият роман на Томас Харис, читателите проявиха огромен интерес, защото кръвта на всички ни все още се смразява само при мисълта за Ханибал Лектър и сме жадни за още зловещи истории от големия майстор на ужаса. Е, „Кари Мора“ ще оправдае очакванията на всички онези, които си закупиха книгата и ще ги държи будни в продължение на денонощия.

4. „Чуй песента на вятъра“
Харуки Мураками години наред е един от най-четените автори в каталога на изд. Колибри. Всички сме влюбени в „Норвежка гора“, „Спутник, моя любов“ и останалите сюрреалистични истории. Тази година филмът „Изпепеляване“ по разказа „Горящият хамбар“ взе голямата награда на Синелибри и е време да прочетем най-ранните новели на японския писател, а именно „Чуй песента на вятъра“ и „Пинбол“.

5. „Питайте Джийвс“
Удхаус си е Удхаус. Вече се разбрахме, нали? Тази година при нас се появи „Питайте Джийвс“ и всички моментално забравихме за меланхоличните си настроения, депресиите и тъгите, защото изящният хумор на Удхаус действа като терапия, от която всички ние имаме нужда.

6. „Глад“
Холандският писател Джамал Уариаши този месец се срещна с българската публика в Casa Libri и провокира огромен интерес от страна на читателите, защото сюжетът, стилът, идеите и темите са изключително важни, представени са блестящо в един вълнуващ роман и макар и някои критици да смятат, че това е книга за педофилията, то при всички положения, когато резултатът е голяма литература, критиците мълчат.

7. „Изкуството да живеем просто“
В края на годината много малко книги са по-вдъхновяващи от „Изкуството да живеем просто“. Японският дзен монах Шунмьо Масуно ни предлага 100 всекидневни упражнения за спокоен и радостен живот. И в крайна сметка винаги е полезно да спрем за малко, да се замислим не е ли наистина ценно да погледнем себе си, да се погрижим за околния свят и просто да се насладим на простите неща, които са около нас.

8. „Изнасилени от чудеса“
Това е роман за рокендрол, наркотици, свобода, любов, приятелство, за планирано и извършено чудовищно престъпление и шеметно преследване между най-разнообразни групи от психопати на три континента. И определено е роман, от който българският читател имаше нужда. Поздравяваме читателите си за добрия вкус и обещаваме, че няма по-хубаво чувство от усещането да бъдат „изнасилени от чудеса“.

9. „Гениалната приятелка“
Вече цялата тетралогия на Елена Феранте е на пазара, но онези, които са пропуснали да се докоснат до неаполитанската сага, с всяка изминала година проявяват все по-голям интерес и на тазгодишния коледен панаир на книгата първата част беше сред най-търсените книги. Благородно завиждаме на онези от вас, които тепърва ще опознаят света на мистериозната писателка. 

10. „Тя, която трябваше да умре“
И като говорим за поредици, едва ли ще изненадаме някого, като кажем, че „Милениум“ и този декември се превърна в абсолютен хит, защото последната част от продължението на Давид Лагеркранс вече е на пазара и всички фенове абсолютно заслужено получиха така жадувания голям финал на поредицата.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени