Програмата Трениране на успешни родители ТУР на д-р Томас Гордън вече в България

25 август 2011 г.
Програмата Трениране на успешни родители ТУР на д-р Томас Гордън вече в България

Програмата Трениране на успешни родители ТУР на д-р Томас Гордън (www.gordonbulgaria.com) вече в България

06.08.2011, Гордън Трейнинг България

Как да научим родителите да разрешават конфликтите родител/дете е предмет на интензивен 24-часов семинар: Трениране на Успешни Родители (Р.Е.Т). Това е алтернативен подход към децата, развит от д-р Томас Гордън. Моделът ТУР учи как всички конфликти у дома могат да бъдат решени без родителят или детето да пожертват нуждите си.

Ролята на родител е единствената в нашата култура, за която не се изисква обучение, а ТУР може да научи родителите на ефективни, междуличностни умения за общуване, които да запълнят празнините.

Основана през 1962 г. в Калифорния, програмата се преподава в САЩ и в над 43 страни от над 40 000 упълномощени инструктори. Инструкторите обучават групи с приблизително 15-20 родители на това как да слушат, за да могат децата да говорят така, че децата им да ги слушат и да решават проблеми така, че никой в семейството да не губи. Близостта и отзивчивостта, които следват, прави и родителите и децата щастливи.

ТУР е създадена през 1962 г. от три пъти номинирания за Нобелова награда американски психолог д-р Томас Гордън, като превантивна програма - „Обучение преди Проблемите“.

ТУР е пионерска програма в обучаването на родители във междуличностни комуникационни умения и е първата по рода си, която развива специфична методология за решаване на семейни конфликти.

M.Schmitt

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени