Първата книга на български за психомоторика от чуждестранен автор

06 юни 2019 г.
Първата книга на български за психомоторика от чуждестранен автор

На 7 юни от печат излиза книгата на проф. Бернар Окутюрие „Действаме, играем, мислим“.

Това е първата книга на български език, посветена на психомоториката, дело на чуждестранен автор. Основните принципи, залегнали във философията на психомоторния начин на мислене, ще бъдат достъпни за специалисти и родители в интерпретация на един от най-големите световни умове от полето на двигателните и телесни методи за подкрепа на детското развитие и терапия.

„Действаме, играем, мислим“ е последната книга на проф. Окутюрие и в нея са залегнали фундаменталните виждания на автора за това, че сензомоторното удоволствие, движението и играта допринасят за добиване на увереност по отношение на безпокойствата и дискомфорта на детето, успокояват вътрешните страхове, подобряват развитието на символичната функция, благоприятстват развитието на умствената репрезентация и помагат за по-добро разбиране на емоциите. Тя предлага задълбочено обяснение на детската психика от момента на раждането и механизми за подкрепа на детето чрез телесното и двигателното.

Щастливи сме да обявим, че самият Окутюрие прие поканата ни да гостува в България и да изнесе публична лекция пред широка аудитория в близките месеци, за което ще ви информираме съвсем скоро.

Дотогава „Действаме, играем, мислим“ ще бъде достъпна за покупка на сайта на издателство „Колибри“, в книжарниците и в центъра за подкрепа на детското развитие „Психомоторика за всички деца“.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени