Новият роман на Исабел Алиенде се очаква през януари 2020 г.

18 април 2019 г.
Новият роман на Исабел Алиенде се очаква през януари 2020 г.

„Колибри” придоби правата за българското издание на „A Long Petal of the Sea” на Исабел Алиенде. Очаква се романът, спряган като „изключително амбициозен исторически шедьовър”, да привлече нов кръг от читатели на прочутата латиноамериканска писателка.

Става дума за богата историческа сага, която обхваща период от четири десетилетия. Сюжетът е вдъхновен от действителни събития и личности от живота на Алиенде. На фокус е съдбата на младия лекар Виктор Далмау, който е на страната на републиканците по време на Гражданската война в Испания. Заедно със своята снаха, пианистката Розер Бругеро, той е принуден да напусне любимата си Барселона и да живее в изгнание. Когато му предлагат възможност за убежище в Чили, той приема  и се озовава от другата страна на океана точно в деня, в който избухва Втората световна война.

От книгите на Исабел Алиенде до момента са реализирани над 74 мил. екземпляра, което я прави един от най-предпочитаните автори в света. По собствените й думи „A Long Petal of the Sea” е роман за любовта, войната, изгнанието и копнежа за сигурен дом. Той се занимава с неволите на човека в мрачни исторически времена и отчасти отразява времето, в което живеем днес. „Ако не сме бдителни, най-лошите страници от историята се повтарят”, предупреждава авторката на „Къщата на духовете” и „Японският любовник”. Сравнявана с Маркес и други бележити представители на магическия реализъм, през 2014 г. тя получи Президентския медал на свободата от Барак Обама, а през 2018 г. беше удостоена с Националната литературна награда за цялостно постижение.

Няма съмнение, че публикуването на новия роман от Блумсбъри през януари 2020 г. ще бъде предшествано от сериозна по мащаб маркетингова и рекламна кампания. Според Алексис Киршбаум „A Long Petal of the Sea” е любовно писмо към Чили, което може да бъде определено като връх в творчеството на Исабел Алиенде. „Колибри” предвижда премиера на българското издание по същото време.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени