Грамота „Златен лъв” за „Колибри” и „Синелибри”

24 декември 2018 г.
Грамота  „Златен лъв” за „Колибри” и „Синелибри”

По традиция в рамките на Софийския международен панаир на книгата Асоциация „Българска книга“ и журналистическото жури присъждат Годишните награди за цялостен издателски проект „Златен лъв“.

Горди сме да обявим, че тази година международният кино-литературен фестивал „Синелибри” и съпътстващите го издания са сред отличените с почетна грамота „Златен лъв” заради „нестандартния и ефективен подход за приобщаване на публиката към света на книгите”.

Издателство „Колибри” получи почетна грамота за новите издания на книжките с приказки „Пук”, „Меко казано”, „В лунната стая” и „Копче за сън”. Един скъпоценен проект, чието осъществяване донесе радост и вдъхновение на малки и големи. Четирите книжки са с оригинални авторски илюстрации, дело на Мила Янева-Табакова ("Пук!"), Мария Налбантова ("Копче за сън"), Росица Ралева ("В лунната стая"), Люба Халева ("Меко казано").

Наградите „Златен лъв” се връчват ежегодно в две категории:  1. Награда за най-добър издателски проект и 2. Награда за издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес. Първата награда се присъжда за книга или поредица от книги с оригинален замисъл или с приносен характер за българската култура, които се отличават с висока стойност на текста като съдържание и стил, принос към образованието и науката, добър превод, оригинален дизайн, респ. илюстрации и добро полиграфическо изпълнение.

Тази година експертно жури в състав проф. Андреана Ефтимова, проф. Милена Кирова, проф. Иво Панов, проф. Кирил Гогов и Федя Филкова номинира за голямата награда 4 от общо 13 издателства. Благодарим  от сърце за оказаната чест!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени