„Ще се видим там горе” в киносалоните от 7 декември

06 декември 2018 г.
„Ще се видим там горе” в киносалоните от 7 декември

Зрелищната приключенска драма „Ще се видим там горе” влиза в киносалоните в София и страната на 7 декември!

Едновременно слисващ, забавен и покъртителен, френско-канадският шедьовър с режисьор Албер Дюпонтел е майсторска екранизация на едноименния роман на Пиер Льометр (Гонкур 2013), има в актива си 5 награди „Сезар” (2018), а през октомври 2018 г. спечели голямата награда „Синелибри” за най-изкусна адаптация. След близо 600 страници и 2 часа пред големия екран, които стъписват, разсмиват, пораждат омерзение, а накрая неминуемо успяват да извикат сълзи, равносметката може да бъде само една:  „Всяка световна война не е нищо друго освен опит за убийство, отнесен към цял континент".

Кастингът е впечатляващ: Албер Дюпонтел, Нахуел Перес Бискаяр, Лоран Лафит, Нилс Арструп и Мелани Тиери допринасят за въздействието на филма като първокласно произведение на изкуството.

Анотация: Броени дни преди Примирието през ноември 1918 г. войникът Едуар Перикур, талантлив художник, обезобразен на бойното поле, спасява живота на Албер Маяр, бивш счетоводител. Едва оцелели в касапницата на войната, Албер и Едуар с мъка свързват двата края в Париж. За да прокопсат някак, те организират грандиозна измама - продават несъществуващи проекти за паметници на хората, които искат да почетат паметта на загиналите във войната. Съдбата им се преплита с кроежите на сприхавия лейтенант Д'Олне-Прадел, който се възползва от държавните поръчки, за да пренася разпръснатите по полето мощи на войниците в държавни гробища. Този потресаващ разказ все пак отстъпва крачка назад, когато изплуват образите на прелестната Луиз и любимата жена на Албер.

Официалното разпространение на филма започва на 7 декември, петък, в арткината в София и страната. 

Не пропускайте възмoжността да се насладите на най-добрия филм от селекцията на CineLibri 2018! Амбициозна амалгама от жанрове, която пленява с кинематографична мощ, с антивоенен плам, със социална критика, с поетичен език – и с уникалната способност да буди смях през сълзи и да държи зрителя в напрежение до самия финал.

Трейлър на филмаhttps://www.youtube.com/watch?v=vu3lG-Y0RAw

Програма на прожекциите: http://www.cinelibri.com/shte-se-vidim-tam-gore/

 

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени