Отличие за разказ от сборника „Образи и отражения” на Велислав Д. Иванов

26 април 2018 г.
Отличие за разказ от сборника „Образи и отражения” на Велислав Д. Иванов

„Вярвам, че късият разказ не е просто суетен анекдот с обрат накрая”. Думите са на Велислав Д. Иванов, който беше удостоен с Първа награда в конкурса за най-добър публикуван къс разказ на автори до 35 години. Отличието „Рашко Сугарев”се присъжда от Национален дарителски фонд „13 века България”.

Наградата беше връчена навръх Световния ден на книгата и авторското право, 23 април, от изпълнителния директор на фонда Митко Тодоров. Церемонията се състоя в книжарница „Хеликон – Витоша“, където за 21 - ви път бяха обявени лауреатите от Националния литературен конкурс за публикуван къс разказ. Постоянното жури е в състав Димитър Коруджиев (председател), Теодора Димова, Георги Величков, Деян Енев.

Велислав Д. Иванов получи Първа награда за разказа „Позорът“ от сборника „Образи и отражения”, съпроводена с грамота и парично покритие от 700 лв. Втората награда отиде при Калоян Захариев за разказа „Нимфа от реката“. Третата награда беше връчена на Ралица Райкова за разказа „Раницата“. Наградените автори получиха и сборника „Любов по всяко време“ /Разкази на лауреати от Националния конкурс “Рашко Сугарев” 1998/ 2014“ и „Юбилейна книга. 35 години Национален дарителски фонд „13 века България“ ― издания на Фонда.

Велислав Д. Иванов e роден през 1988 г. в София. Възпитаник е на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и на Университета в Единбург, Великобритания. В момента работи върху докторат в областта на политическите науки. Възгледите му за литературата са повлияни от прозата на Борхес и неговите последователи. Сборникът с разкази „Образи и отражения” е първата му книга.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени