Жаклин Вагенщайн с отличие от Международната организация на франкофонията

20 март 2018 г.
Жаклин Вагенщайн с отличие от Международната организация на франкофонията

Имаме удоволствието да споделим, че Жаклин Вагенщайн получи отличие в категория „Предприемачество” за приноса си като директор на „Колибри” и „Синелибри” от Международната организация на франкофонията! Наградата й беше връчена лично от г-н Патрик Фавр, почетен председател на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Събитието се състоя в сградата на Народното събрание в присъствието на зам.-председателя на парламента г-н Емил Христов, посланиците на Франция, Аржентина, Румъния, депутати и официални лица. Благодарим сърдечно за оказаната чест на г-жа Рени Йотова, директор на Франкофонското регионално бюро за Централна и Източна Европа на Международната организация на франкофонията.

Международният ден на франкофонията се отбелязва в 70 страни по света – в 56 държави, членуващи в организацията, както и в 14 страни наблюдателки.Този ден е не просто реверанс към френския език, но и празник на универсалните ценности - мир, толерантност, човешки права, солидарност, езиково и културно разнообразие.

В благодарственото си слово Жаклин Вагенщайн подчерта, че за ИК „Колибри” и фестивала „Синелибри” е чест и отговорност да бъдат посланици на езика на Пруст и Селин, на Годар и Трюфо в България и да работят за културното сътрудничество между страните във франкофонското семейство.

Най-искрено поздравяваме всички франкофони – читатели, зрители, ценители на високите постижения на френския език и френската култура, с Международния ден на франкофонията!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени