„Милениум” 5 на Давид Лагеркранс бележи рекордни продажби

25 октомври 2017 г.
„Милениум” 5 на Давид Лагеркранс бележи рекордни продажби

Месец и половина след премиерата на „Милениум” 5 общият обем на продажбите надхвърли 1 милион екземпляра! Става дума за количествата продадени книги, регистрирани от издателите, които пуснаха романа на 7 септември 2017 г. Равносметката е удивителна - до момента от пенталогията в света са реализирани над 90 милиона копия!

Българското издание на „Милениум” 5 (The Girl Who Takes an Eye for an Eye) носи заглавие „Мъжът, който търсеше сянката си” и ще бъде на пазара в навечерието на Коледния панаир на книгата в превод на Любомир Гиздов.

По напрегнатия си сюжет, по умението на автора да заплита сложна интрига и да ни поднася решението на загадките на малки дози, за да държи интереса ни буден, по отчетливо присъстващия социален фон с проявите на расизъм, ислямизъм, корупция и жестока престъпност „Мъжът, който търсеше сянката си” определено не отстъпва на нито един от предишните четири романа от поредицата.

За да задоволят любопитството на онези читатели, които вече се питат дали Давид Лагеркранс готви шеста книга от серията, шведските издатели обявиха предварителна дата на публикуване през есента на 2019 година.

Междувременно стана ясно, че филмовата компания „Сони” ще продуцира екранизацията по „Милениум” 4, „Онова, което не ме убива” (The Girl in the Spider’s Web), чиято премиера се очаква през октомври 2018 г. Режисьор на лентата ще бъде Феде Алварес („Не дишай”), а в ролята на Лисбет Саландер ще видим Клер Фой, която нашумя с ролята си в поредицата The Crown.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени