„Синелибри” представя: „Светлата страна” и Рут Колева

15 септември 2017 г.
„Синелибри” представя: „Светлата страна” и Рут Колева

Новият видеоклип на певицата ще бъде шапка на третото издание на фестивала. 

Новата песен на Рут Колева и видеоклипът към нея са продуцирани от единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri. Парчето със заглавие „Светлата страна“ кодира мотото на третото издание на фестивала -  „Светлина, сянка и движение” и отдава заслужено внимание на музиката като неразделна част от алхимията на седмото изкуство.

Текстът на „Светлата страна“ - дело на директора на CineLibri Жаклин Вагенщайн и Мартин Ръждашки, е изтъкан от филмови и литературни заглавия и великолепно допълва магичната музика на Рут Колева и Боян Ангелов. А „Екранът – музика на буквите“ е вратата, през която преминаваме във визуалния свят на видеоклипа на режисьора Бойко Щонов. Той представя изпълнителката в нова светлина – между съня и реалността, танца и покоя, музиката и тишината. В космическата реалност виждаме Рут като отворения бял лист, върху който вдъхновението изписва „любовта, в която се зачиташ“ и „думите, които си мълчал“.

Нестандартният проект за пореден път показва умението на Рут Колева да експериментира и да реализира успешни творчески колаборации. Певицата вече репетира за специалния пърформанс, с който ще представи парчето на откриването на фестивала в Зала 1 на НДК.

„Музиката винаги е била важна част от CineLibri – започнахме първото издание с авторски кавър на живо на емблематичната песен от „Закуска в Тифани“ Moon River. Имахме немалко музикални акценти и във второто издание. Тази година обаче ще отдадем истински заслуженото на ролята на музиката в киното. Ще имаме опера на живо по време на една от прожекциите, а сред специалните ни гости ще бъде един от най-значимите световни кинокомпозитори. Черешката на тортата е „Светлата страна“ и песента е само началото на нашия саундтрак, който ще набъбва през годините” - обещава директорът на фестивала Жаклин Вагенщайн.

Освен уникален начин да си припомним вечни кинокласики и съвременни филмови и литературни шедьоври, „Светлата страна“ е елегантен анонс на част от заглавията, които ще намерят място в афиша на „Синелибри” между 11 и 22 октомври тази година.

„Успехът на CineLibri е осезаем и публиката вече го очаква с нетърпение. Третото издание на фестивала ще предложи двойно повече филми, 90% от които са национални премиери, както и тройно по-голям брой прожекции, по-богата паралелна програма и специални събития. Предстои един истински скок напред и ние нямаме търпение да го споделим с публиката“ - признава Жаклин Вагенщайн.

„Светлата страна“ е на ваше разположение тук:  https://www.youtube.com/watch?v=rooxnedk2SI

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени