Горещи срещи, космонавти, носорози и… други животни:-)

14 юли 2017 г.
Горещи срещи, космонавти, носорози и… други животни:-)

Лятото тече с пълна книжна сила, но е време за отпуски! Ето кои събития и заглавия можете да включите в графика на висококачествените развлечения:

София, ресторант Corso, 19 юли, 19:00 ч., ул. „Цар Освободител” 10. Литературно-кулинарна изненада с „явлението” Катерина Евро – истинска фурия и на сцената, и в кухнята! Освен че ще ни сготви „на живо”, Катето ще ни представи своята „Тетрадка за рецепти и спомени”, която вече претърпя втори тираж.

София, Bookies, 11 август, ул. „Доспат” 37. Среща с кинолегендата ТЕД КОЧЕВ и неговата великолепна автобиография „Моят живот в киното: Режисьорска версия”, ново попълнение в библиотека „Амаркорд”.

София диша, 26 и 27 август, щанд на „Колибри” в Творческа зона пред храм-паметник „Александър Невски”. В рамките на инициативата на 26 август ще ви представим:

Петър Крумов и неговия дебютен роман „Катафалка, два носорога”. Ироничен разказ за онзи сюблимен момент, когато в добре подредения ни живот изниква въпросът: Прокудени ли сме от света, който сами сме устроили за себе си?

Мария Касимова и сборника с очерци и есета „Близки срещи със смесени чувства”, разкриващ неподозирани територии на нейния талант. 

Георги Тенев и новия му сборник с разкази – „Жената на писателя”. Това не са разкази, а разкази-трилъри. Романс и неоготика, истории за съвременни грехове и подвизи на тялото и духа.

Бургас, Книжарница „Хеликон”, 27 август от 18:30 ч. Среща с Мария Касимова и сборника с очерци и есета „Близки срещи със смесени чувства”. 

Созопол, 28 август. В рамките на Празници на изкуствата „Аполония” 2017 ще ви представим:

18:00 ч. Петър Крумов и неговия дебютен роман „Катафалка, два носорога”, който вече колекционира положителни отзиви както от широката публика, така и от критиците

19:00 ч. Владимир Полеганов и неговия смайващ дебют „Другият сън” – един роман, в който „дните изглеждат несглобяеми, паметта не е нищо повече от неадекватна функция на съзнанието, а споменът е само за едно: че някога е имало спомени”

20:00 ч. Мария Касимова и сборника с очерци и есета „Близки срещи със смесени чувства” - един вълнуващ сборник с есета, статии, импресии и „бележки под линия”

Созопол, 29 август, 19:00 ч. La Maison. Представяне на Георги Тенев и сборника с разкази „Жената на писателя”

София, 13 септември, 19:00 ч. Среща с Елица Георгиева и нейната книга „Космонавтите само преминават”. Автофикция, напоена с тъжен хумор и самоирония, с която Елица започва една обещаваща литературна кариера.

София, 27 септември, 19:00 ч. Среща с Елизабет Костова и новата й книга  „Земята на сенките”. Елегантно написан и загадъчен, романът изследва мощта на сказанията, отпечатъка на миналото, надеждата и смисъла, които понякога се таят в пепелището на голяма загуба.

Благоевград, 28 септември, 19:00 ч. Среща с Елизабет Костова и представяне на новия й роман  „Земята на сенките”. 

Пловдив, 29 септември, 19:00 ч. Среща с Елизабет Костова и представяне на новия й роман  „Земята на сенките” в рамките на литературната програма на Капана Фест

Пловдив, 29 септември, 18:00 ч. Среща с Катерина Хапсали и представяне на дебютната й стихосбирка През девет планини в рамките на литературната програма на Капана Фест

Бургас, 30 септември, 19:00 ч. Среща Елизабет Костова и представяне на новия й роман  „Земята на сенките”

Това е само една част от събитията, които ще ви вълнуват до края на септември. Не пропускайте всички предстоящи срещи с книги и автори, които ще стигат до вас чрез рафтовете на любимата книжарница. Нека бъде пълнокръвно, богато на емоции и смисъл лято:-)

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени