„Колибри” на Алеята на книгата в Пловдив!

08 юни 2017 г.
„Колибри” на Алеята на книгата в Пловдив!

На 13 юни 2017 г. (вторник) най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната – „Алея на книгата“, ще акостира в центъра на Пловдив, вечния град под тепетата. Mалко преди да пламне лятото книги, читатели, писатели и издатели ще се срещнат под открито небе на площад „Централен“.

Тази година Алеята се провежда заедно с 15-ото издание на „Пловдив чете”, чийто домакин е издателство „Жанет 45”. На площада ще бъдат разположени 14 шатри и 40 изложители. Публиката ще се наслади на оригинални пърформанси, блицинтервюта, литературни четения и разговори с любими български автори.

Ще познаете шатрата на „Колибри” по пъстрата селекция от съвременни и класически романи и неустоимите отстъпки! Завладяващата трилогия на Питър Мей, новите книги на Людмила Улицка, Еманюел Карер, Иън Макюън и Марио Варгас Льоса, безценни заглавия от нашата VIB колекция, най-актуалните имена в полето на психологическия трилър… Очакват ви и подбрани книги на лятна цена от 5 лв.!

Тържественото откриване на „Пловдив чете” 2017 е на 13 юни от 19:30 ч. в Античния театър, когато ще бъде връчен „Орфеевия венец“ за високи постижения в съвременната поезия и наградата „Златна четка” за художествено оформление на книга. Със специалното участие на Тони Димитрова и Орлин Горанов.

Очакваме ви всеки ден от 13 до 18 юни, между 10:00 и 20:00 ч. на площад „Централен“ в Пловдив! Атмосферата е ведра и зареждаща, но вие ще я направите вълшебна.

„Алея на книгата” - Пловдив 2017 се организира от Асоциация „Българска книга“ и ще продължи от 13 до 18 юни 2017 г. на пл. „Централен“.  

„Пловдив чете” е част от културната програма на Община Пловдив и Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени