Не е важно колко книги четеш, важното е да са VIB

16 май 2017 г.
Не е важно колко книги четеш, важното е да са VIB

Скъпи приятели, прогнозата за периода 23 – 28 май е ясна: в НДК ще валят сюжети, колибрита, намаления, VIM (много важни срещи) и купища сладки изненади!

На щанд 315 пак ще пърхат хиляди златни страници - образци на световното изкуство, мощни и влиятелни творби, чиято значимост не само не намалява с времето, а укрепва и расте, за да се превърне в мерило за универсална ценност.

Подбрали сме стотици важни заглавия на автори от различни географски ширини. Независимо от жанра си, изданията с логото на Colibri са отличени с престижни награди и се радват на огромни тиражи в цял свят! В навечерието на Панаира излиза един от крайъгълните романи на Марио Варгас Льоса – „Зелената къща”. Людмила Улицка се завръща със семейната сага „Казусът Кукоцки”, а Еманюел Карер ще ви порази с една разтърсваща и дълбоко човешка книга, най-малко личната измежду романите му, в която се говори за живота и смъртта, за болестта и бедността, за правосъдието и справедливостта, но най-вече за любовта…

И тъй като всяка книга е пътешествие без край, тази година ви срещаме с чудото на португалската литература – Гонсало М. Тавареш!

Прозаичната поема „Пътуване към Индия” ще ви поведе към неизбродимите пространства на духа. Тавареш създава тази книга с изостреното съзнание, че нейната фикционалност „плава и живее сред отгласите на хиляди текстове - обекти, в нашето читателско въображение.” Нещо, което важи за всяка гениална творба, а „Пътуване до Индия” е една от тях.

Срещата с „португалския Кафка” ще се състои на 25 май от 18:00 ч. в клуб „Перото”. Ден по-рано, навръх 24 май, той ще се срещне с прекрасната пловдивска публика в галерия Arsenal of Art – Капана.

Панаирните разочарования се отлагат – и тази година всички заглавия  на „Колибри” ще се предлагат с 20 до 40% отстъпка! За първи път ще ви представим специална селекция от книги на цена 5 лв. (над 70% отстъпка!), които досега не са продавани при тези условия. 

Над 150 книги ще са с ексклузивно намаление - 1 за 3 лв., 2 за 5 лв. Колекцията от четива с автографи е още по-вълнуваща, ще се убедите сами. Спохождайте ни всеки ден от 23 до 28 май между 10 до 20 ч. на щанд номер 315 , ет. 3  в НДК.

Но… ВНИМАВАЙТЕ! Този щанд съдържа много важни книги:-)

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/129243890963270/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени