Четете важни книги, за да бъдете важни личности!

20 април 2017 г.
Четете важни книги, за да бъдете важни личности!

Приятели, по случай 23 април, Световния ден на книгата и авторското право, решихме да насочим вниманието ви към онези VIB (Very Important Books) заглавия, които са неподвластни на време и пространство. Това е нашият реверанс към универсалните стойности и изтънчения вкус!

От създаването си до днес тези четива постоянно се превеждат, преиздават, филмират и продължават да водят едва ли не самостоятелен живот. Присъщо на съвършените творения в областта на литературата е, че позволяват множество прочити и преводи във времето. Може да звучи нескромно, но ние сме подбрали най-добрите измежду тях.

Тези от вас, които поръчат 2 или повече заглавия оттук https://www.colibri.bg/knigi/kat/75/vib/, печелят подарък ЗНАЧКА и ТОРБИЧКА за ценители, както и БЕЗПЛАТНА доставка за цялата страна!

Целта на кампанията е да лансира онези литературни образци и истински важни творби, които ни изграждат като личности и одухотворяват средата, в която живеем. Нашият VIB списък включва вечните романи, разкази, повести и стихове. Тук фигурират изящните Шекспирови сонети, великолепните новели на Стефан Цвайг, избрани творби на Нобеловите лауреати за литература Джон Стайнбек и Жозе Сарамаго, Валс на раздяла и Шегата от майстора на художествената шега Милан Кундера, Чистота и Свобода на Джонатан Франзен, който е обречен да се нареди до великите американски класици…

Включили сме и най-горещите заглавия на издателство „Колибри” -  безценните Разкази и повести на А. П. Чехов, сборникът Всеобща история на безчестието от корифея на философските измислици Хорхе Луис Борхес, първият експериментален роман на Вирджиния Улф  - Стаята на Джейкъб, и юбилейното двуезично издание Как да нарисуваш птица от Жак Превер!

Доверете се на книгите, които ви обичат. Четете важни книги, за да бъдете важни личности!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени