„Колибри” издава „The Shadow Land” на Елизабет Костова

24 февруари 2017 г.
„Колибри” издава „The Shadow Land” на Елизабет Костова

Издателство „Колибри” ще предложи на българския пазар третия роман на американската писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1 на „Ню Йорк Таймс” „Историкът”.

Елизабет Костова е завършила университета Йейл, живее със семейството си в Северна Каролина и преподава творческо писане. Фондация „Елизабет Костова” подкрепя преводаческото изкуство в България вече 10 години, като организира семинари, публични лекции и конкурси по творческо писане, подпомага писателите в изграждането на техните общности и публики, връчва награди и осигурява стипендии за превод. Фондацията е учредител на престижната награда за превод на името на Кръстан Дянков.

От дебютния роман на Костова, „Историкът”, до момента е реализиран тираж от над 3 мил. екземпляра само в Северна Америка. Той й носи награда  Quill за „Дебют на годината” за 2005 г. и награда Book Sense в категория „Проза за възрастни“ за 2006 г. Издаден е в над 40 страни в цял свят и е включен в списъка „Десетте най-добри книги на годината“ на USA Today. Освен „Историкът” на български език е преведен и вторият й роман – „Крадци на лебеди”.

Новата книга на Елизабет Костова е изкусно построен, завладяващ роман. Действието се развива в България - обхваща период от недалечното минало и се простира до настоящето.“The Shadow Land” (Земята на сенките) е не просто история с широк размах, която дълбае в ужасите на един век, взирайки се в културата и природните дадености на този загадъчен къс от света. Красиво написан и наситен с напрежение, романът изследва мощта на сказанията, отпечатъка на миналото, надеждата и смисъла, които понякога се таят в пепелището на голяма загуба.

Световната премиера на „The Shadow Land” е планирана за април 2017 г. Българското издание ще излезе през есента в превод на Надежда Розова и ще бъде официално представено в София в присъствието на авторката.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени