Писма до дядо Коледа и хубави книги на щанд 315 в НДК

26 ноември 2016 г.
Писма до дядо Коледа и хубави книги на щанд 315 в НДК

На 13 декември в Мраморно фоайе на НДК ще се състои официалното откриване на 44-тия Софийски международен панаир на книгата.

И тази година „Колибри” ще затрудни избора ви – на щанд 315 ви очакват десетки безценни четива, стотици хиляди увлекателни страници от всички жанрове, на достъпна цена!

Специалният ни коледен акцент е възхитителният том на Дж. Р. Р. Толкин „Писма от дядо Коледа”. Всяка илюстрация, марка и плик, изработени лично от легендарния разказвач, представляват същинско произведение на изкуството и са поместени в тази книга заедно с пълния текст на писмата от 1920 до 1943 година. А те изобилстват от страховити приключения и пакости, битки с гоблини и пиршества с елфи!

Сред най-вълнуващите ни предложения тази година е романът на актуалния американски класик Джонатан Франзен – „Чистота”,  в безукорния превод на Владимир Молев. Няма да разочароваме и феновете на Харуки Мураками – в навечерието на Панаира излиза мемоарното есе „За какво говоря, когато говоря за бягането”.

Други акценти: красивото българско издание на най-новия роман на Кейт Мортън – „Къщата край езерото” (тооолкова подходящо за подарък!), новото луксозно издание на „Изкуството на романа” от един от най-големите съвременни писатели Милан Кундера, „Момчето с гълъбите” от забележителния стилист Меир Шалев и най-смешната мразовита книга, що е излизала на български език – „На юг от разума” от любимата ни Изабела Шопова.

Възползвайте се от възможността да закупите с отстъпка култовата поредица на Хелън Филдинг за най-невротичнта лондончанка в литературата – Бриджет Джоунс! Четвъртата книга от поредицата – „Бриджет Джоунс: бебе на хоризонта”, се появява малко след успешния филм със същото заглавие.

Изпрати ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА на щанд 315!

Както стана ясно, големият ни панаирен реверанс е адресиран към малчуганите! На щанда на „Колибри” ще ги чака съвсем истинската пощенска кутия на дядо Коледа:-) Всяко дете ще може да напише писъмце и да го пусне в нея, а в замяна ще получи подарък - магически молив и страхотна торбичка за оцветяване. Останалото е надежда, надежда за всички;-)

Четвърти Софийски международен литературен фестивал

В рамките на Панаира ще бъде даден старт и на четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал. Събитието предвижда интригуващи срещи и дискусии с български и чуждестранни автори, както и обичайните съпътстващи прояви. Фокус на фестивала тази година е турската литература.

На 15 декември, четвъртък, между 17 и 18 ч. в Мраморно фоайе ще се състои среща с авторката на „Хотел БОСФОР“, турската писателка Есмахан Айкол.

Айкол е родена през 1970 година в Одрин в емигрантско семейство със смесено потекло – баща й е от Македония, баба й е българка. Естественият език, увлекателната фабула и неочакваните обрати в детективските й романи отдавна са й спечелили изключителна популярност в Германия, Франция, Испания, Гърция и Унгария, където читателската аудитория очаква с интерес всеки неин заплетен сюжет.

Пълната програма на фестивала можете да проследите ТУК.

Заповядайте на щанд 315 всеки ден между 10:00 и 20:00 часа!  Отстъпките ще са от порядъка на 20-40%, ще намерите множество великолепни заглавия на символична цена – формулата е една книга срещу 3 лв. или две книги срещу 5 лв. По неустоимите усмивки ще ни познаете;-)  

От 13 до 18 декември в НДК книгите имат думата!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/164887587314370/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени