Долорес Редондо спечели награда „Планета” 2016

25 октомври 2016 г.
Долорес Редондо спечели награда „Планета” 2016

Авторката на феноменалната трилогия за Бастан, която е издадена и у нас, спечели престижната награда „Планета” за най-новата си творба - Todo esto te daré („Давам всичко”). 

Неочаквана смърт, мрачна семейна тайна и преследване на истината в сърцето на величествена местност – тези три нишки се преплитат в мистериозния роман на баската писателка, асоцииран с творчеството на Агата Кристи. Книгата излиза на испанския книжен пазар на 3 ноември!

Долорес Редондо е родена през 1969 година. В библиографията й присъстват книги за деца, разкази, повести и една историческа книга. Сред авторите на криминална литература и трилъри, които са й любими, неслучайно се нареждат Алисия Хименес Бартлет, Агата Кристи, Томас Харис и Стиг Ларшон. Редондо постига истински триумф в Европа с трите си романа за Бастан. До момента правата за трилогията са продадени на издатели от 33 държави в цял свят.

Още с излизането си „Невидимият пазител” получава ласкави оценки от страна на читатели и критика и попада в шортлиста на престижната награда CWA International Dagger, учредена от Асоциацията на авторите на криминална литература. „Колибри” издаде и продължението „Зовът на костите”, в което темите за майчинството и семейните роли са ловко вписани в рамката на разследването и създават завладяваща психологическа атмосфера. Третият, последен роман от поредицата, носи заглавие „Дар за бурята” и започва със страховити ритуални убийства. Публиката очаква с нетърпение екранизацията на „Невидимият пазител”, чиято премиера в Испания ще се състои през февруари 2017 година.

Отличието, което се връчва от 1952 година насам от едноименното издателство „Планета”, има най-висока парична стойност в света след Нобеловата награда. Миналата година наградата отиде при Алисия Хименес Бартлет,  една от най-популярните авторки на криминални романи в Испания.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени