11 национални премиери на CineLibri 2016

29 август 2016 г.
11 национални премиери на CineLibri 2016

Над 20 филма, 10 национални премиери и една световна ще предложи второто издание на CineLibri - единственият в света кино-литературен фестивал!

Тази година форумът ще се проведе между 5 и 16 октомври в София, Пловдив, Варна, Враца, Видин, Търговище, Ловеч и Сливен и отново ще заложи на симбиозата между двете най-популярни изкуства в света – литературата и киното.

CineLibri предлага достъп до шедьоври на класическата, модерната и съвременната литература и техните образцови екранизации. Фестивалното изживяване обаче е много по-богато, защото зрителите на живо се срещат със световноизвестни писатели, режисьори, актьори и сценаристи и се потапят в стилистиката и атмосферата на седмото изкуство чрез множество интерактивни акции и специални събития. 

Директорът и главен селекционер на фестивала Жаклин Вагенщайн обещава първокласна селекция от модерни класики и нови филми, които пристигат у нас след триумф на най-големите кинофестивали. Бонусът към всички посетители от издателство Colibri пък ще бъде отстъпката от 30%  върху екранизираните книги по време на всички прожекции.

Специалните гости на CineLibri тази година са забележителни личности, постигнали световен успех благодарение на своето новаторско мислене, смелостта да отстояват позиции и изкуството на творческата провокация. Публиката ще има изключителната привилегия и шанс в продължение на няколко вечери да се срещне с носител на „Оскар” за чуждоезичен филм, с един „скандален” французин с непомръкваща слава на секссимвол (писател, литературен критик и режисьор) и с нашумял в цял свят холандски писател, чиито произведения неизменно печелят вниманието и на критиката, и на широката публика. 

Тази година фестивалът ще има и силна паралелна програма, включваща дискусии, работилници и срещи както за зрители, така и за професионалисти. Откриването ще се състои в Зала 1 на НДК, а подробности около церемонията ще бъдат разкрити съвсем скоро.

В рамките на 2 седмици ще проследим пътя на думите от белия лист до големия екран. Защото... литературата осмисля живота, но киното го омагьосва! 

Информация за всичко, свързано с фестивала, ще бъде публикувана на официалната уебстраница www.cinelibri.com и във фейсбук страницата: https://www.facebook.com/CineLibri.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени