Бриджет Джоунс се връща в кината с... бебе на хоризонта!

17 август 2016 г.
Бриджет Джоунс се връща в кината с... бебе на хоризонта!

Невротичната героиня на Хелън Филдинг се завръща в българските киносалони на 16 септември! В дългоочакваното продължение Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта към носителите на „Оскар“ Рене Зелуегър и Колин Фърт се присъединява и магнетичният Патрик Демпси. Режисьор на лентата е Шарън Магуайър (Дневникът на Бриджет Джоунс).

В новия филм Бриджет попада в изключително деликатна ситуация. След като се разделя с Марк Дарси (героя на Колин Фърт), тя на практика се сбогува с идеала си за семейна хармония. Вече прехвърлила 40-те, Бриджет решава да се съсредоточи върху кариерата си като продуцент на новини, заобиколена от стари и нови приятели... Точно когато изглежда, че нищо не може да се обърка, се запознава с американеца Джак (Патрик Демпси), пълна противоположност на г-н Дарси. Малко по-късно установява, че е бременна, но има една подробност – сигурна е на 50% кой е бащата на детето.

В Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта ще видим и носителката на „Оскар” Ема Томпсън. Продуценти на филма са Тим Беван и Ерик Фелнър от Working Title Films, заедно с Дебра Хейуърд. Сценарият е създаден въз основа на култовата серия на Хелън Филдинг в сътрудничество с Ема Томпсън и Дан Мейзър.

Първият роман от поредицата, „Дневникът на Бриджет Джоунс“, е публикуван през 1996 г. и светкавично се превръща в абсолютен световен феномен. Три години по-късно се появява продължението, „Бриджет Джоунс на ръба на разума“, което затвърждава триумфа на Филдинг, пленила женската аудитория с искрящото си чувство за хумор и самоирония.

От двата романа са продадени общо над 15 милиона екземпляра в 40 страни. Те бяха адаптирани за големия екран и произведоха блокбастъри с участието на Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт. В третата част от поредицата, Бриджет Джоунс: Луда по онова момче, която излезе през 2013 г., Бриджет е същата симпатяга – непохватна и разпиляна в мисли и действия, малко по-въздържана в езика, но все така обичлива, макар и в нова фаза на живота си.

Вижте трейлър на новия филм тук:-)

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени