Лучия Джованини гостува в София

28 юни 2016 г.
Лучия Джованини гостува в София

Италианската звезда на приложната психология Лучия Джованини пристига в София по повод българското издание на един от най-ярките си бестселъри – „Толкова различен живот”. Срещата с публиката ще се състои на 29 юни, сряда, от 19.00 ч. в литературен клуб „Перото”  -  НДК. Освен че ще участва в представянето на книгата, Лучия ще изнесе безплатен семинар на тема „Различен живот” и ще говори по теми, свързани с механизмите на промяната, личностното израстване, щастието, менталните и емоционалните клопки и начините да ги избегнем.

Авторката гостува у нас за пръв път през 2015 г. във връзка с премиерата на „Освободи живота си” - уникален съвременен наръчник по себепознание, който помага на читателите да разбият собствените си стереотипи – онези, които ги подтикват към пагубни модели на поведение. Според Лучия по-уязвимите от нас правят всичко, за да прогонят емоции като страх, безпокойство, вълнение, докато дръзките „се гмуркат под вълната”, позволяват тези емоции да ги подминат и да се изпарят. „Освободи живота си” залага на тезата, че щастието може да бъде изучавано, преподавано и развивано. Книгите и семинарите, които авторката организира, имат за цел да разсеят вътрешните заблуди, да облекчат страданието, да инжектират кураж, в крайна сметка да насърчат добрата промяна.

Да мислим, да чувстваме, да говорим и да действаме са нашите основни четири умения: заедно те изграждат зоната ни на власт. Според Лучия Джованини именно в нея се намират основите и тласъкът на промяната. „Толкова различен живот” напомня, че да живеем, означава да се променяме. Понякога е необходимо да се променим, за да станем такива, каквито сме всъщност, да разгърнем потенциала си. Авторката разглежда отделните нива на промяната, но засяга и теми като религията, навиците на хранене, умението да разпределяме времето си и физическото натоварване, защото е убедена, че отношението ни към тях рефлектира върху душевното ни състояние. Съответно определя мисловната ни нагласа.

Верен последовател на философията на Луиз Хей, Лучия Джованини е имала още много изключителни учители, от които е възприела ефикасни техники и методи на обучение, често пазени в тайна. Благодарение на този опит в работата й се усеща една особена синергия между традиционна психология, мотивационни практики и антични ритуали, превръщаща нейните семинари във вълнуващи и оригинални събития. Общността BlessYou! („Бъди благословен!“), която тя създава заедно със съпруга си Никола Рива, примирява последните научни открития в областта на човешката психика с древната мъдрост и философия, като в някои от курсовете се предлага и един добре познат в България ритуал, практикуван от векове в целия свят: нестинарството. 

Видео: https://web.facebook.com/ColibriBooks/videos/1136508469724555/

Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени