Седмица на теоретичната психология и психоанализата!

06 юни 2016 г.
Седмица на теоретичната психология и психоанализата!

Във връзка с навършването на 160 години от рождението на Зигмунд Фройд и по повод гостуването в България на френския психиатър, психоаналитик и семеен психотерапевт Мари-Франс Иригоайен „Колибри” обявява седмица на теоретичната психология и психоанализата!

В тази поредица са събрани трудовете на една от най-влиятелните личности на 20-и век - Зигмунд Фройд, известен като „бащата на психоанализата”. Заглавията включват всички основни концепции на легендарния австрийски учен, в т.ч. хипотезата за несъзнателното, защитните механизми, нарцисизма, фазите на психосексуалното развитие, едиповия комплекс...

Ще намерите четива от последователката на Фройд - Франсоаз Долто, която е сред основателките на Парижката психоаналитична школа, от Мириам Сежер - детски психиатър и психоаналитик, ученичка и последователка на Франсоаз Долто, съоснователка и президент на организацията „Каузата на бебетата“.

Не пропускайте произведенията на Ървин Ялом - гуруто на екзистенциалната психотерапия, както и на белгийския психиатър Пиер Дако, който „приземи” психотерапията, направи я достъпна за всеки любознателен читател.

Напомняме, че от 6 юни е в наличност второто издание на „Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието“, дело на изтъкнатия френски психотерапевт Мари-Франс Иригоайен (позната и като автор на бестселъра „Жени под влияние”). Тя ще вземе участие в българско-френска конференция на тема „Превенция на насилието в ежедневието”. Събитието се организира под патронажа на Президента на България Росен Плевнелиев и ще се проведе в СУ „Св. Климент Охридски“ с подкрепата на Френския културен институт. Книгата, която „Колибри” преиздаде по повод на това гостуване, ще бъде представена на 10 юни, в рамките на конференцията.

Само от 6 до 12 юни всички заглавия от секция „Теоретична психология и психоанализа” с 30% отстъпка при поръчка онлайн или от фирмените книжарници във Френския културен институт и на ул. „Иван Вазов” 36!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени