„Изменник по вкуса ни” в българските киносалони от 20 май!

17 май 2016 г.
„Изменник по вкуса ни” в българските киносалони от 20 май!

Имаме удоволствието да обявим, че официалната българска премиера на филма „Изменник по вкуса ни”,  екранизация по едноименния бестселър на Джон льо Каре, е предвидена за 20 май. Медийната прожекция на  ще се състои на 17 май, вторник, от 10:30 часа в зала 6 на Cinema City в Mall of Sofia.

„Изменник по вкуса ни“ е трескав, изтъкан от съспенс трилър за мръсни пари и още по-мръсна политика. Разказът ни среща с влюбената двойка идеалисти Пери и Гейл, докато са на почивка в луксозен курорт в Антигуа. Там те неволно се запознават с руски олигарх, перач на пари, който ги въвлича в пъклените си планове за предателство и бягство. Така безхитростните романтици се превръщат в пионка в една смъртоносна игра, чийто изход зависи от победителя в суровите междуособни битки на британските тайни служби.

В продължение на половин век въображението на Джон льо Каре хипнотизира милиони читатели и зрители по всички краища на света. Има нещо, което отличава творчеството му, и то се изразява в безкомпромисното пълнокръвие на образите – били те главни или второстепенни, и в изкуството да отстоява нивото на най-доброто, на което е способен като творец. Залавяйки се за щекотливи теми като механизмите на Студената война, горчивите плодове на колониализма и размириците в Близкия изток, писателят „изобрети“, обогати и преоткри шпионския трилър, маркирайки жанра с брилянтно заплетени фабули и психологическа сложност.

Любопитното е, че повечето романи на Джон льо Каре имат екранизации, при това сполучливи. През 2005 г. политическият трилър „Вечният градинар“ с Ралф Файнс и Рейчъл Уайз печели 4 номинации за „Оскар”. През 2011 г. излезе филмовата адаптация на „Дама, поп, асо, шпионин” – първокласен трилър на режисьора Томас Алфредсън, спечелил 3 номинации за „Оскар”. През 2014 г. имахме възможността да видим и екранизацията на „Най-търсеният човек” с великолепния Филип Сеймур Хофман.

Режисьор на „Изменник по вкуса ни“ е Сузана Уайт. В главните роли ще видим Юън Макгрегър, Стелан Скарсгард и Деймиън Люис.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени