Пролетен базар на книгата 2016

12 май 2016 г.
Пролетен базар на книгата 2016

От 24 до 29 май в София ще се проведе традиционният Пролетен базар на книгата. Както обикновено, домакин е Националният дворец на културата, а планираните събития тази година са над петдесет. „Колибри” отново ще зарадва читателите с отлично селектирана проза, неустоими отстъпки и вдъхновяващи емоции:-)

Още повече че в рамките на панаирната седмица ще се състоят три изключително вълнуващи и важни за нас литературни срещи!

На 25 май пристига авторката на „Невидимата жена”, харизматичната разказвачка Клеър Томалин. Вещ познавач на епохата и живота на героите, тя поднася правдив биографичен роман за безпътицата на една жена и за нравствената дилема на легендарния викториански белетрист Чарлс Дикенс, останала невидима за изследователите. Събитието ще се състои на 25 май от 19:00 ч. в клуб „Перото”.

Монографията За PRевода на Дария Карапеткова, изтъкнат преводач от италиански език, литературен критик, преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски“, ще бъде представена в „Перото” на 26 май от 19:00 часа. „Едно от важните достойнства на тази книга е, че проблемите на превода и рецепцията не са положени в някакво абстрактно безвремие. Тя се чете увлекателно дори от човек, който изобщо не знае италиански език; нещо повече, особен интерес пораждат тъкмо темите, тясно свързани с особености на езиковата ситуация в Италия”, написа Ангел Игов. (Култура – брой от 22 април 2016).

На 28 май, събота, у нас гостува един от най-почитаните и многократно награждавани датски творци – Йенс Кристиан Грьондал. В негово присъствие ще представим великолепния му роман „Тишина през октомври”, получил признание както от страна на читателите, така и от критиката. Срещата с писателя в клуб „Перото” започва точно в 15:00 часа.

Между 24 и 29 май на щанд 315 в НДК ще намерите най-доброто от съвременната проза, модерна класика, психология, трилъри и заплетени детективски истории, покорили върховете на литературните класации, подбрани заглавия от най-престижните ни поредици. 

Не пропускайте актуалния бестселър на любимия ни Юнас Юнасон„Убиеца Андерш и неговите приятели (и някой и друг неприятел)”. Динамика, сочен хумор и поредица небогоугодни, но доходоносни дейности отличават романа, с който авторът иронизира „удобните” тълкувания на библейските норми, медиите като ловец на сензации, последиците от фанатизма и вцепеняващата човешка глупост.

Сред акцентите в пролетната ни галерия от нови издания е блестящата биографична книга на Хъмфри Карпентър, посветена на Дж. Р. Р. Толкин, ненадминатия властелин на фантазията! 

Непременно си набавете и българското издание на „Левиатан”, романа, с който Пол Остър напомня на своите ревностни почитатели, че няма да се умори да ги изненадва. Оригинален и мистериозен, написан със забележителен артистичен замах, „Левиатан“ с основание се спряга като ключов опус в творчеството на големия американски разказвач.

Всички заглавия  ще се предлагат с 20 до 40% отстъпка. Близо 150 книги ще са с ексклузивно намаление - 1 за 3 лв., 2 за 5 лв. Предвидили сме специална секция от четива с автографи на български автори, сред които Людмил Тодоров, Соня Тодорова, Тео Чепилов, Стаси Кара, Александър Шпатов, Велина Минкова.

Не сме забравили за децата и любимите им анимационни приятели – Супермен, Скуби-Ду, Миньоните, Дора, Мая, Никола и неговата страхотна компания. За техните суперприключения на щанда ще бъде отредено специално място;-) 

Ведри, усмихнати и щастливо влюбени в книгите, ще ви очакваме всеки ден от 10 до 20 часа на щанд номер 315, ет. 3 в НДК!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/277260509273904/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени