„Невидимият пазител” оживява на големия екран!

26 април 2016 г.
„Невидимият пазител” оживява на големия екран!

Амая Саласар, главната героиня от сензационната трилогия на Долорес Редондо, вече си има лице. В ролята на смелата инспекторка ще се превъплъти очарователната Марта Етура, носителка на награда „Гоя” за ролята си в „Килия 211”. Снимките на „Невидимият пазител” в живописното селище Елисондо вече започнаха.

Екранизацията на романа, с който баската писателка нахлу стремглаво на територията на криминалния жанр, е поверена на Atresmedia Cine, Nostromo и  NadCom Entertainment – продуценти на филмовите адаптации на книгите на Стиг Ларшон, Камила Лекберг и Хенинг Манкел. Режисьор на „Невидимият пазител” е Фернандо Гонзалес Молина.

Издателите обявиха, че през май трите книги ще излязат на испански и каталонски в нов, джобен формат. Вече е факт и американското издание на „Невидимият пазител”, а успехът му изглежда предизвестен. „Мит и реалност се смесват и размиват в този изтънчен и остър като бръснач трилър. Всички скелети чукат на вратата на гардероба, за да бъдат пуснати на свобода, и авторката ги оставя да излязат”, казва Стив Бери от Ню Йорк Таймс.

В Испания Долорес Редондо и трилогията за Бастан постигнаха триумф, който няма аналог през последното десетилетие. Тази година писателката отново е включена в програмата на Quais du Polar – престижния международен фестивал за криминална литература и трилъри в Лион, Франция, който се провежда за дванайсети пореден път.

След „Невидимимият пазител” „Колибри” издаде продължението „Зовът на костите”, в което темите за майчинството и семейните роли се преплитат изкусно с нишките на разследването и създават уникална психологическа атмосфера. Пренебрегвайки личните си страхове и кошмари, Амая се впуска в безумна надпревара с интелигентен и находчив престъпник. Третият, последен роман от поредицата, „Дар за бурята”, започва със зловещи ритуални убийства. В добре познатия ни вече контекст инспектор Саласар продължава своите разследвания, които я сблъскват с причудливи същества от баско-наварската митология.

Долорес Редондо е родена през 1969 г., понастоящем живее в Рибера Навара. В библиографията й фигурират книги за деца, разкази, повести и една историческа книга. Сред авторите на криминална литература и трилъри, които са й любими, се нареждат Алисия Хименес Бартлет, Агата Кристи, Томас Харис и Стиг Ларшон. Признава, че в процеса на създаването на един роман най-лесно й се удава сюжетната линия. За сметка на това много работи върху персонажите: „За мен най-сложно е изграждането на характерите, защото се опитвам да им вдъхна живот, да накарам читателя да ги усети като хора от плът и кръв”.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени