Седмица на класическата литература

18 април 2016 г.
Седмица на класическата литература

По случай Международния ден на книгата и авторското право „Колибри" обявява Седмица на класическата литература! 

От 18 до 24 април заглавията от прочутите поредици „Модерна класика” и „Световна класика” са по-достъпни от всякога. При покупка от www.colibri.bg или от фирмените ни книжарници във Френския институт на пл. „Славейков” 3 и на ул. „Иван Вазов” 36 печелите минимум 30% отстъпка!

Поредица „Модерна класика” включва заглавия от знакови творци, придобили международна популярност и разгърнали разказваческия си дар през 20 век. Сред тях са Вирджиния Улф, Джеймс Джойс, Владимир Набоков, Джон Стайнбек, Кърт Вонегът, Труман Капоти, Итало Калвино и Симон дьо Бовоар.

В секция „Световна класика” ще намерите произведения от едни от най-значимите прозаици и поети на всички времена  - Шекспир, Дикенс, Джордж Елиът и Луис Карол. Възползвайте се от възможността да си набавите образци на световната проза и безспорни поетически шедьоври на специална, празнична цена.

За да спазим традицията, и тази година всеки, който закупи книга от фирмената книжарница на  ул. „Иван Вазов” 36, ще получи като подарък красива червена роза:-)

Както вече знаете, в Каталония, Испания, 23 април е най-романтичният ден в годината. Отбелязва се като Ден на розата от 1436 година, а от 1926 година на този ден се разменят книги в памет на Мигел де Сервантес. По случай Междунардния ден на книгата и авторското право в цялата област всеки, който закупи книга, получава подарък червена роза.

През 2016-а светът отбелязва 400 години от смъртта на Шекспир и Сервантес. По този повод  „Колибри” предложи на българските читатели ново луксозно, двуезично издание на Сонетите на знаменития елизабетински поет и драматург във великолепния превод на Кирил Кадийски. Официалното представяне на новото издание на Шекспировия сонетен опус ще се състои на 23 април в литературен клуб „Перото” с участието на изтъкнати български творци и общественици.

И тази година Институт Сервантес - София ще отбележи Деня на Сервантес и Международния ден на книгата с литературно четене на романа „Дон Кихот”. Събитието ще се състои в Пространство Сервантес (ул. „Света София” 3) на 23 април от 10:00 до 15:00 часа. За 20-и пореден път четенето се организира от Кръга по изящните изкуства в Мадрид чрез видеоконферентна връзка с любители на книгата от всички краища на света.

Защото класиката е винаги на мода.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени