Ерез Ахарони гостува у нас през април

11 март 2016 г.
Ерез Ахарони гостува у нас през април

На 14 април у нас пристига нашумелият израелски писател Ерез Ахарони, автор на „Тайната на Орела”. Той лично ще представи творчеството си пред българските читатели в литературен клуб „Перото” – НДК.

Ахарони завършва обучението си като пилот в израелските военновъздушни сили през 1978 г. и участва в различни мисии. След като приключва със службата си, се насочва към юридическата професия и бързо се превръща в един от най-търсените израелски адвокати по търговско право. Първата му книга, Half a Moustache, е публикувана през 2006 година. Международна известност му носят заглавията „Тайната на Орела“ (2009) и Wildfire (2011). 

След дебютния си роман прочутият адвокат и писател създава ударния военен трилър „Тайната на Орела”, който приковава дъха. Това е една страховита и заплетена история, в която има всичко - красива разузнавачка от „Мосад“, безмилостни терористи, търговци на оръжие и опустошителни страсти.

Запознаваме се с главния герой, Идо Барнеа, докато чака разрешение за отпуск. Междувременно, за да не изгуби пилотските си умения, той управлява „кофата” с прозвище Орел, скайхоук в дълбока старост. Изстрелва светлинни ракети в пустинята Негев. По време на един нощен полет иначе надеждният изтребител се побърква, Идо катапултира и оцелява на косъм, но видими причини за катастрофата в покрайнините на Беер Шева няма и той става фокус на подозрения. По същото време в Брюксел е отвлечено малолетно момиче на име Мишел.

Оттук нататък действието препуска неудържимо, броят на въвлечените терористи и разузнавачи расте, броят на невинните жертви също. Чак до непредвидимия финал, когато тайната на Орела все пак излиза наяве. Предупреждението на корицата има основания: не четете тази книга в самолета.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени