Подарък от „Колибри” по случай празника на любовта

08 февруари 2016 г.
Подарък от „Колибри” по случай празника на любовта

Ако перифразираме популярна фраза от любима наша книга, тя би звучала така: „Имай смелостта да обичаш - да умре, може всеки”. Любовта е живот, няма спор, а за щастливо влюбените 14-и февруари е само още един ден в рая.

А какво е раят, ако не библиотека?

Всеки, който поръча книги по свой избор от www.colibri.bg през периода 8-14 февруари, ще получи като подарък луксозен албум „Влюбени в книгите”. Той съдържа уникални снимки на 57 български и световни знаменитости в ролята им на посланици на най-одухотворяващото чувство – любовта към четенето. А както вече знаете, да намериш време да четеш, е като да намериш време да обичаш.

По случай празника на влюбените сме ви приготвили списък от 14 заглавия, които биха разтопили всяко сърце. Разбира се, вие можете да подберете други, любовта е в основата на... всичко.

„Любов” – защото Исабел Алиенде винаги е правилен избор. Пък и само сърцето е онова, което ни движи и определя ходовете на съдбата ни.

„Японският любовник” – защото е величествен любовен епос, който ни напомня, че единствената константа на този свят е промяната. 

„Любов и секс в Древен Рим” – защото Алберто Анджела е сладкодумец без конкуренция. В крайна сметка Вергилий е прав - и преди, и сега „любовта побеждава всичко”. 

„Мъже без жени” – защото любовта и нейното отсъствие пронизват всички разкази от сборника на Мураками. А както добре знаем, любовта е най-осезаема тогава, когато отсъства.

„Уна&Селинджър” – защото е най-просветленият и затрогващ роман на Бегбеде.  И защото времето тече в една-единствена посока – към човека, когото обичаш. 

„Любовта – какво не знаем за нея” – защото никога не е излишно някой да ти припомня нещата, които вече си научил. Най-хубавите книги ни казват все неща, които знаем.

„Любовницата на Фройд” – защото думичката страст извира от латинската дума за страдание, а тази книга е дързък портрет на непосилното и всепоглъщащо желание, което свързва Зигмунд Фройд с Мина Бернейс, сестра на съпругата му Марта.

„Никой не се спасява сам” – защото когато сме наранени, нанасяме рани, от които ни боли още повече. Не знаем как да живеем заедно, това е всичко. Знаем само, че никой не се спасява сам.

„Уроци по дишане” – заради онзи момент,  в който Маги трескаво рови из вещите на Фиона, докато съпругът й стои безмълвен край нея. Да се откажеш от единствената си истинска мечта – по-голямо прахосничество от това няма.

 „Любовта единствена” – защото всяка голяма любов е единствена. А тази книга разказва покъртителна любовна история с тънък усет за психологическия детайл, обръщайки се към най-неизследваните страни на любовното чувство.

„Хотели. Първа стая” и „Хотели. Втора стая” – заради елегантната чувствена проза, която чертае нови пространства в областта на еротиката. И защото гласът, дори само гласът на един мъж е в състояние да накара всяка жена да изпита непреодолимо желание...

„Втори шанс” -  защото животът не е като модерните апарати: натискаш едно копче и те ти изсвирват отново избраното парче. Човек не може да се върне назад и някои негови постъпки имат непоправими последици. Като например да се влюбиш в някаква забележителна непозната непосредствено преди сватбата си… 

„Любов, огромна като катедрала” – заради занятието на Кей Бартолди и магията на епистоларната любов. И защото всички носим в себе си илюзията за щастие. Точно тази илюзия ни помага да живеем.

„Любовта трае три години” – защото е заредена с копнеж, но също и с патологичен скептицизъм по отношение на дългогодишните връзки. А после се намесва Любовта. И вече нищо не е същото.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени