„Колибри” издава нашумялата поредица за вълка Вълкан!

25 януари 2016 г.
„Колибри” издава нашумялата поредица за вълка Вълкан!

Имаме удоволствието да обявим, че издателство „Колибри” започва публикуването на нова детска поредица от февруари 2016-а година. Книжките за приключенията на симпатичния вълчо Вълкан са предназначени за малчугани от 3 до 7 години, преведени са в цял свят и се радват на невероятен успех.

Поредицата е образователна и е спечелила награда за стимулиране на четенето в училище, тъй като е била избрана от най-голям брой преподаватели. Това допълнително подклажда интереса на издателствата и учебните организации към нея.

Повечето истории са в стихотворна форма и са изключително свежи и забавни, а темите са свързани с приятелството, толерантността към различията, доверието и самоувереността. Геройчетата са животни, а в центъра на събитията са приключенията на симпатичния вълк Вълкан.

Цялата поредица е заредена с добронамерен хумор, позитивизъм и топлота. Невъзможно е да четете тези приказки и те да не ви напомнят за поучителните басни на Лафонтен. Илюстрациите на Елеонор Тюилие са красиви, понякога много ярки и впечатляващи, друг път решени в меки, пастелни тонове.

Оригиналната серия започва да излиза през 2009 г. с клеймото на френското издателство Auzou. Авторката, Ориан Лалман, е влюбена в децата и детската литература. Живее в Бретан и разпределя времето си между писането и петте си отрочета. Книжките й за вълка имат преводи на много езици, в т.ч. на испански, италиански и английски език. Историите са универсални, смешките са достъпни и това е още един фактор за голямата им популярност.

В първите книжки от серията Вълкан ще се опита да си намери любима (нима вълкът не може да си има приятелка?), ще пожелае да си смени цвета (защото му омръзва да бъде обикновен сив вълк), и ще предприеме околосветско пътешествие. За чудо и приказ!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени