„Убиеца Андерш” начело на класацията за бестселъри в Швеция

21 декември 2015 г.
„Убиеца Андерш” начело на класацията за бестселъри  в Швеция

Третият роман на Юнас Юнасон се очаква с нетърпение от читатели в цял свят, изкупили до този момент над 13 милиона екземпляра от първите му две произведения.

"Hitman Anders and the Meaning of It All" се радва на чудесен прием - още с публикуването си в Швеция през септември заглавието се устреми директно към върха на класацията за бестселъри!

Издателските права вече са продадени на 24 страни, предстои сключването на още договори през 2016-а година.  Правата за телевизионен сериал са продадени на FLX и Феликс Хернгрен, режисьора на „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна”, постигнал изключителен международен успех. Има още една добра новина: екранизацията на книгата е номинирана за „Оскар” 2016 в категория „Грим и прически”.
 
Филмовите права за втория роман на Юнасон – „Неграмотното момиче, което можеше да смята”, бяха продадени на „Паломар Пикчърс” и на базирания в Холивуд исландски продуцент Джони Сайватсън (изпълнителен продуцент на „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна”). В момента тече работа по проекта за екранизация.

След като разби всички представи за популярност с излизането си у нас през 2013-а, „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна” остана на върха на класацията за най-продавани преводни заглавия на „Колибри” и тази година. По петите му е не друг, а „Неграмотното момиче, което можеше да смята”.

Остава да видим как ще се прицели българското издание на "Hitman Anders and the Meaning of It All". Динамичен и дяволски забавен, романът вплита множество теми и мотиви: изопачените тълкувания на библейските норми, последиците от фанатизма, медиите като ловец на сензации, предприемаческият дух и вцепеняващата човешка глупост - и в основата на всичко това стои крехката надежда, че никога не е късно да започнеш отново, да получиш втори, а защо не и трети шанс.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени