С тържествено откриване и изненади започна CineLibri

03 ноември 2015 г.
С тържествено откриване и изненади започна CineLibri

По повод старта на първия кино-литературен фестивал сградата на Националния дворец на културата бе осветена в жълто и червено – цветовете на фестивала.

Снощи в кино Люмиер бе открит първият кино-литературен фестивал CineLibri. Гостите бяха приветствани от директора и селекционер на фестивала – Жаклин Вагенщайн, която с много хумор разкри пред препълнената зала как се е родила идеята за CineLibri и благодари на всички, които са участвали в осъществяването й. 

Специален поздрав към публиката отправи и директорът на НДК Мирослав Боршош. Той подчерта, че е щастлив да бъде партньор на новото събитие, което допринася за богатството на културния календар на столицата. Г-н Боршош обяви, че по този повод сградата на Националния дворец на културата е осветена в жълто и червено – цветовете на CineLibri.

Първата прожекция на фестивала беше американската класическа екранизация на романа на Труман Капоти „Закуска в Тифани“. Преди началото й публиката се наслади на наградената с Грами и Оскар песен от филма Moon River в изпълнение на живо от Андрония Попова – Рони и струнен квартет.

Финалът на песента се превърна в старт за нова изненада – флашмоб с 10 двойнички на основния персонаж във филма - Холи Голайтли, които се разходиха сред гостите и показаха, че образът, който Труман Капоти създава на белия лист, а Одри Хепбърн - на големия екран, е още жив и ще продължава да омагьосва публиката.

Поради изключителния зрителски интерес на 12 ноември, четвъртък, от 20.45 ч. в кино Одеон ще се състои още една прожекция на Закуска в Тифани.

Тъй като и билетите за прожекцията на Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна се разпродадоха много бързо, организаторите пуснаха още 2 извънредни прожекции на филмa – на 9 ноември от 21.00 часа и на 11 ноември от 20.30 часа в кино Одеон.

Поради изключителния зрителски интерес на 12 ноември, четвъртък, от 20.45 ч. в кино Одеон ще се състои още една прожекция на кинокласиката Закуска в Тифани!

Всяка вечер до 11 ноември CineLibri ще предлага по няколко великолепни екранизации на любими книги, а бонус за всички присъстващи ще бъдат триизмерни приключения преди прожекциите - изненадващи интерактивни акции и срещи, които ще обогатят програмата с участието на още изкуства - кино, театър, мода, музика, танци и други.

Организаторите изказват своята благодарност на целия екип на издателство „Колибри”, на Мирослав Боршош - за хубавите думи, на НДК, че засия в цветовете на фестивала непосредствено преди откриването, на ПР агенция Elfusion и рекламна агенция Ad Squad, на Георги Арнаудов за новия аранжимент на „Moon River”, на Живанши за уникалния аромат, на Тратория Верди за бонбоните с форма на перли. Разбира се, всичко това щеше да бъде невъзможно без любезното гостоприемство на любимия ни литературен клуб „Перото”. Благодарим и на всички гости, спонсори, медии, които отразяват събитията, на всички съмишленици и ентусиасти, които решиха да повярват в нас. Гордеем се с вашата съпричастност.

Пълната програма на фестивала до 11 ноември ще намерите на www.cinelibri.com.  Заповядайте на фейсбук страницата https://www.facebook.com/CineLibri!

Билетите за прожекциите  са в продажба на касите в съответните киносалони, на касите в НДК и на www.ticketportal.bg.

CineLibri е част от специалните събития по повод 25-ия рожден ден на издателство Colibri.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени